Cached Update

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Cached Update

Mesaj gönderen greenegitim »

Merhaba Hızlı satış ekranı tasarlıyorum Cached Update özelliğinden faydalanmak istedim sebep olarakta
örneğin Fatura kaydına girdik fatura detaylarından birkaç tanesini sildik birkaç tane ekledik düzeltik ama sonra vazgeçtik. iptal buttonuna tıkladığımda düzenleme yapmadan önceki haline dönsün istiyorum veya komple yeni fatura girdim sonra kaydetmeden çıkmak istiyorum.

Cached update te karşılaştığım sorunlar barkod okutuk örn:123465 daha sonra tekrar 123456 okutuk ben o faturanın hareket tablosunda o barkodlu ürün var ise miktarını 1 artırmak istiyorum cached uptade kullanınca sorguda bulamadığından hareket tablosuna yeni birkayıt olarak ekliyor.

faturahareketeki tutarları sum ile toplayıp master tabloya yazamıyorum veritabanına henüz yazmadığından

kaydet buttonunda
qry_Fatura.ApplyUpdates;
qry_FaturaHareketi.ApplyUpdates;
deyip commit etsem dahi hareket tablosunda kayıtları yazmıyor.

Master-detail olan (Fatura,FaturaHareket) tablolarda cached update özeliğinden nasıl faydalanabiliriz kullanımı nasıl olmalı veya cached update dışında bir yöntem varmıdır.
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Re: Cached Update

Mesaj gönderen freeman35 »

Kullanıyorsun zaten :) "transaction"
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Re: Cached Update

Mesaj gönderen greenegitim »

dataset in after postuna commit yazma alışkanlığından yapamıyormuşum iptal buttonunda Transaction.RollbackRetaining; koyup master tablomda insert modda ise bir önceki kaydı göstererek sorunu halletip bir önceki kaydı göstermemdeki amaçta iptal ve rollback denilsede gride hala o kaydı gösteriyordu.
Mücadele güzelleştirir!