Merhaba Arkadaşlar,
DbGrid veya benzeri (ama sanırım DbGrid kullanılarak yapılıyor). Ben satır ve sütun numarasını edit'lere(örn: sat:2, süt:5) gireceğim. Sonra bir edit'e de yazılacak sayıyı gireceğim. O benim verdiğim değerlere(sat:2, süt:5) edit3'e girdiğim sayıyı koyacak. Sil deyince de silecek. DBGrid'e hakim olamadığımdan bunun mantığını kuramadım selectedrows, columns ları vs kurcaladım ama bir türlü olmadı.
DbGrid satır ve sütun belirtmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: DbGrid satır ve sütun belirtmek
Aradığınız şey TDBGrid değil; TStringGrid.
Bu işini görecektir.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
StringGrid1.RowCount:=strtoint(edit2.Text)+1;
StringGrid1.colCount:=strtoint(edit1.Text)+1;
StringGrid1.Cells[strtoint(edit1.Text),strtoint(edit2.Text)]:=edit3.Text;
end;
Teşekkürler.
Sanırım count kısmı olmayacak. O direkt StrinGrid'i boyutlandırıyor. Row ve Col kullanılacak direkt o zaman oluyor.Hashirama yazdı:Bu işini görecektir.Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin StringGrid1.RowCount:=strtoint(edit2.Text)+1; StringGrid1.colCount:=strtoint(edit1.Text)+1; StringGrid1.Cells[strtoint(edit1.Text),strtoint(edit2.Text)]:=edit3.Text; end;
Bu şekilde yazma sebebim edit1 ve edit2 ye stringgridde ki var olan satır ve sutundan daha büyük bir değer girersen hata vermeyip o kısmı oluşturabilsin diyedir.d7new yazdı:Sanırım count kısmı olmayacak. O direkt StrinGrid'i boyutlandırıyor. Row ve Col kullanılacak direkt o zaman oluyor.Hashirama yazdı:Bu işini görecektir.Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin StringGrid1.RowCount:=strtoint(edit2.Text)+1; StringGrid1.colCount:=strtoint(edit1.Text)+1; StringGrid1.Cells[strtoint(edit1.Text),strtoint(edit2.Text)]:=edit3.Text; end;
(Örn: : 4 x 5 lik bir gridin 1x8 i ne değer girersen ve üstteki kodları kullanmazsan girdiğin değeri göremeyip hata olduğunu düşünebilirsin diye fazladan koymuştum )
Birkaç sorum daha olacak StringGrid'de hücrenin içindeki veriyi nasıl silebilirim?
Diğeri de mesela elimde 10 adet veri var bunu StringGrid'in satır ve sütun sayısını aşmadan rastgele yerleştirmesini istiyorum.
Diğeri de mesela elimde 10 adet veri var bunu StringGrid'in satır ve sütun sayısını aşmadan rastgele yerleştirmesini istiyorum.