Merhaba arkadaşlar. Kodbank uygulaması yazıyorum Bir yere takıldım. Kategorilere kullanıcının kod renklendirmesini seçtirmek istiyorum. Hangi kodun hangi renklendirmeyi kullanacağını belirlemek için dil kategorileri tabloma bir alan daha ekleyip bu kısma Renklendirici stilin ismini yazdırmak istiyorum. Memo olarak Tms nin advmemo yu kullanıyorum. Advmemonun renklendiricilerini forma koyup veritabanından ismini çektiğim renklendiriciyi memonun renklendirici olarak atamak istiyorum. Fakat kod renklendiricisinin Türü TAdvmemostyler şeklinde fakat benim veritabanından çekeceğim string türünde. Bu renklendirici stili nasıl atayabilirm
İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.
Objeyi serialize ve unserialize etmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Objeyi serialize ve unserialize etmek
Önemli olan bilip bilmemek değil. Öğrenebilecek kapasitede olmak
Re: Objeyi serialize ve unserialize etmek
Yanlış anlamadıysam renk kodlarını table da tutmak istiyorsun (biraz karışık anlatmışsın
) , fikir olarak anladığım kadarıyla şöyle söyleyebilirim.
Veritabanında renk idlerini tutcağın otomatik artan bir alan tanımla böylece her eklenen kayıt benzersiz olacak ve bir sonraki eklenen kayda benzemeyecektir. ikinci olarak renk isimlerini tutacağın bir string alan tanımla. üçüncü olarak renk kodlarını tutacağın başka bir string alan tanımla
İd :integer ( otomatik artan alan)
Renkkodu, Renkadı: string;
Kısa bir for döngüsü ile renk kodlarını Renkkodu adındaki string alana çek. Böylece her yeni kayıt eklediğinde id alanı otomatik bir artıcak ve sana benzersiz bir numara vermiş olacaktır. Renkadınıda ellemi eklersin yoksa çekebileceğin bir alan varmı bilemem varsa onuda çek.
Bu şekildeki bir yapı hem veritabanında aramalarda hızlı çalışır hemde renk isimlerini yönetmende kolaylık sağlayacaktır. Kullanırken tek yapman gereken şöyle olur
İf id=5 showmessage ('kırmızı ')
gibi..

Veritabanında renk idlerini tutcağın otomatik artan bir alan tanımla böylece her eklenen kayıt benzersiz olacak ve bir sonraki eklenen kayda benzemeyecektir. ikinci olarak renk isimlerini tutacağın bir string alan tanımla. üçüncü olarak renk kodlarını tutacağın başka bir string alan tanımla
İd :integer ( otomatik artan alan)
Renkkodu, Renkadı: string;
Kısa bir for döngüsü ile renk kodlarını Renkkodu adındaki string alana çek. Böylece her yeni kayıt eklediğinde id alanı otomatik bir artıcak ve sana benzersiz bir numara vermiş olacaktır. Renkadınıda ellemi eklersin yoksa çekebileceğin bir alan varmı bilemem varsa onuda çek.
Bu şekildeki bir yapı hem veritabanında aramalarda hızlı çalışır hemde renk isimlerini yönetmende kolaylık sağlayacaktır. Kullanırken tek yapman gereken şöyle olur
İf id=5 showmessage ('kırmızı ')
gibi..
Re: Objeyi serialize ve unserialize etmek
Cevap için çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi yaptım 

Önemli olan bilip bilmemek değil. Öğrenebilecek kapasitede olmak