Selam...
Programın tüm windows işletim sistemlerinde, bilgisayar açılınca otomakit olarak başlatılmasını nasıl sağlarım...
Otomatik başlatma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Otomatik başlatma
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Re: Otomatik başlatma
Bu kodlarla bilgisayarı açıp kapayınca program sorunsuz çalış fakat butona tıkladığımda ise altadi resimdeki hatayı aldım...

Kod: Tümünü seç
procedure Autorun(Flag: Boolean; NameParam, Path: String);
var
Reg: TRegistry;
begin
if Flag then
begin
Reg := TRegistry.Create;
Reg.RootKey := HKEY_CURRENT_USER;
Reg.OpenKey('\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run', False);
Reg.WriteString(NameParam, Path);
Reg.Free;
end
else
begin
Reg := TRegistry.Create;
Reg.RootKey := HKEY_CURRENT_USER;
Reg.OpenKey('\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run', False);
Reg.DeleteValue(NameParam);
Reg.Free;
end;
end;

İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
-
- Üye
uac ile alakası olabilir mi? Hkey local machine'de uac denetimi devreye giriyor ama hkey current user'de uac denetimi yapmıyor diye biliyorum. Uac ayarınızı değiştirin bir de öyle deneyin.
In dubio pro reo...
Şüpheden sanık/özgürlük yararlanır...
Şüpheden sanık/özgürlük yararlanır...
Uac kapatım değişiklik olmadı fakat windows görev yöneticisinden baktığımda aynı programdan iki tane daha açılmış gibi.
indy bileşenlerinin ip geçmişini loglamasını kapatın.
HistoryEnabled özelliği sanırım. true olunca iphist.dat dosyasına ip geçmişini kaydetmek istiyor.
Belli ki programınızın o dizine yazma yetkisi olmadığından sorun yaşıyorsunuz.
HistoryEnabled özelliği sanırım. true olunca iphist.dat dosyasına ip geçmişini kaydetmek istiyor.
Belli ki programınızın o dizine yazma yetkisi olmadığından sorun yaşıyorsunuz.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Mustafa Kemal Atatürk...
İyi akşamlar,
Sn. Arkadaşlar kodlar çalışıyor fakak aynı anda üç tane birden açılıyor bunu nasıl düzelte bilirim. Birde iptal etmek için (Reg.OpenKey('\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run', TURE;) yapmalıyım...
Sn. Arkadaşlar kodlar çalışıyor fakak aynı anda üç tane birden açılıyor bunu nasıl düzelte bilirim. Birde iptal etmek için (Reg.OpenKey('\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run', TURE;) yapmalıyım...