Tuş Kaydetme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Tuş Kaydetme
İyi günler yaptığım program bir mesajlaşma programı gibi birşey ama yazıştığımız şeyler çok önemli olacak bu yüzden kendi programımı yazdım hiç bir şeyde sıkıntı yok fakat şöyle bir şeye ihtiyacım var mesela ben bilgisayarımda c tuşuna bastım bunu kaydetsin yada shift tusuna bastım bunu kaydetsin ve bir memoya aktarsın şimdidem teşekkürler.
Re: Tuş Kaydetme
Nasıl bir mekanizma kurmuştunuz? Böyle bir yazılım hazırlayacak bilgi seviyesinde (copy/paste mantığı hariç tutuyorum)
alışık olduğumuz yapı bir memoya yazılır, gönder butonuna basılır. Böyle olmadığı şeklinde bir kanı uyandı. Çünkü memonun onkeydown veya onkeypress ve onmousedown olaylarını takip edebileceğinizi düşünüyorum.
Birden fazla alanlı bir yapı ise ya her alanı aynı procedure yönlendirmeli veya formun KeyPreview özelliğini true yapınca hepsinin formun onkeydown veya onkeypress olaylarına taşıyan sistemi kullanıp benzer takip yapılabilir.
alışık olduğumuz yapı bir memoya yazılır, gönder butonuna basılır. Böyle olmadığı şeklinde bir kanı uyandı. Çünkü memonun onkeydown veya onkeypress ve onmousedown olaylarını takip edebileceğinizi düşünüyorum.
Birden fazla alanlı bir yapı ise ya her alanı aynı procedure yönlendirmeli veya formun KeyPreview özelliğini true yapınca hepsinin formun onkeydown veya onkeypress olaylarına taşıyan sistemi kullanıp benzer takip yapılabilir.