indy 10 server kapatma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
master_20
Üye

indy 10 server kapatma

Mesaj gönderen master_20 »

Merhaba arkadaşlar indy 10 ile yazdığım programda server a 8 ad client bağlı oluyor. clientlar kapanamdan server formu close yaptığımda program hata veriyor. ama tüm clientlar close edip en son server ı kapatınca sorun olmuyor. konu hakkında fikri olan var mı acaba ?
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: indy 10 server kapatma

Mesaj gönderen mrmarman »

İyi kod yazmak veya günü kurtarmak arasundaki çizgi şudur.

Bu sorunun
1.sağlıklı çözümü, server projenin kapatılma koduna önce client'lere bir kapat komutu yollanır, tümü kapanınca siz de kapatırsınız.
2. direkt kapatırsınız onerror kısmında hata kodunu 0'a eşitlersiniz veya try_except bloğuna alır hata ortadan kalkar ve program kapanır ama client'ler öksüz kalır.
Resim
Resim ....Resim
master_20
Üye

cevap için teşekkürler mrmarman, siz söyleyince farkettim kullanıcılar sürekli online olmayacak sadece arada mesajlar yayınlayacak bunun içinde udp paketleriyle işlemimi yapmaya karar verdim, herşey çalışıyor udp tarafında ancak server uygulamasından client lara broadcast mesajı yayınladığımda kullanıcıların dinlemesi için timer üzerinden kod yazdım fakat timer çalıştığında kullanıcı uygulaması donuyor, acaba ben burda yanlış mantık mı kurdum ? client tarafında broadcast mesajlarını nasıl dinleyebilirm
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Client'lere UDPServer kur OnRead eventini takibe al. Timer'a gerek yok.
Resim
Resim ....Resim
master_20
Üye

Teşekkürler mrmarman, bu şekilde ilerleyeceğim