Arkadaşlar EXCEL de bir hücre içerisine birden fazla satır yazmak ve hücre içeriğini 90 derece dik olarak düzenlemek istiyorum.
forumdan ve Google den çok aradım ama bulamadım.
Kolay gelsin
EXCEL de hücre özellikleri
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
EXCEL de hücre özellikleri
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
-
- Üye
Re: EXCEL de hücre özellikleri
Merhaba,
Aşağıya istediğini yapabilen küçük bir örnek ekledim. Bu işler için Excel'i aç ve macro kaydını aç. Sonra hücreni biçimlendir ve macroyu durdur. Sonra klavyeden Alt ile birlikte F11 tuşuna bas. Açılan Visual Basic editöründen modulleri aç ve macro kodunu incele. Aradığın her şeyi tarif ettiğim gibi burada bulabilirsin. MAcronun her yazdığını koduna yazmak zorunda değilsin. Çünkü macro yaptığın her hareketi kaydeder (hücre seçimlerini, diğer format ayarlarını vs). Aşağıdaki örnekte de sadece istediğimiz iki operasyonu seçip koda yazdım.
Aşağıya istediğini yapabilen küçük bir örnek ekledim. Bu işler için Excel'i aç ve macro kaydını aç. Sonra hücreni biçimlendir ve macroyu durdur. Sonra klavyeden Alt ile birlikte F11 tuşuna bas. Açılan Visual Basic editöründen modulleri aç ve macro kodunu incele. Aradığın her şeyi tarif ettiğim gibi burada bulabilirsin. MAcronun her yazdığını koduna yazmak zorunda değilsin. Çünkü macro yaptığın her hareketi kaydeder (hücre seçimlerini, diğer format ayarlarını vs). Aşağıdaki örnekte de sadece istediğimiz iki operasyonu seçip koda yazdım.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var ExcelApp, WB, Sheet: Variant;
begin
ExcelApp := CreateOleObject('Excel.Application');
ExcelApp.Visible := True;
WB := ExcelApp.WorkBooks.Add;
Sheet := WB.Sheets.Add;
// Buraya kadar olan kısım excel de bir kitap ve sayfa açmak içindi
// Aşağıdaki kısım hücre biçimlendirme ile ilgili
Sheet.Cells[1,1].WrapText := True; // birden fazla satır için
Sheet.Cells[1,1].Orientation := 90; // 90 derece çevirmek için