merhabalarr
dbedit e gelen sayı kadar dbgrid de alan açılmasını istiyorum ama yapamadım mesela öğrencinin toplam borçunu 3 taksitte odeyecegini düşünelim dbgrid e o öğrenci ile ilgili sadece 3 grid acılsın istiyorum böyle bişey var mı onu da bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
En son özgenurbilgin tarafından 05 Nis 2015 02:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
DBComboBox'un TABLO'sunu üzerinde dolaştığınız TABLO ile ayırmalısınız o zaman. Bir SQL Query düşünün. Orada WHERE hanesine NOT ile seçili olan odayı verin ki o hariç diğerleri yeniden tazelensin.
- Sorunuzu değiştirip yeni bir soru haline dönüştürmüşsünüz. Önceki sorunuz DBComboBox'tan oda seçimi yapmak isterken, seçili olan odanın listede yer almasını nasıl engelleyebileceğinize ilişkin bir soruydu.
- Şimdi verdiğim cevap havada kalmış. Farklı bir soru yeni bir başlık demektir. Forumda her soru bağımsız başlıklar altında yer alır.
- Bu sorunun cevabı da veritabanına her öğrencinin borcu kadar ödeme kaydı açıp, ilgili öğrencinin detail tablosunda gösterimini yapmaktan geçer. Bir öğrencinin 3 aylık borcu varsa 3 kayıt görünür, başka bir öğrencinin 5 aylık borcu varsa 5 kayıt görünür.