Arkadaşlar belki biraz uzun olacak sorum kusurua bakmayın artık. Şimdi benim 1 adet formum 1 adet datamodül var. Bu formun üstünde datamodüle de bulunan oraquery bileşenime bağlı cxgrid bulunmakta.
Ben bu form ve data modülden çalışma esnasında (runtime) birer adet daha oluşturuyorum. Fakat çalışma esnasında oluşturduğum formdaki cxgirid ilk datamodülü görüyor.
Benim istediğim çalışma esnasında oluşturduğum formdaki cxgrid çalışma esnasında oluşturduğum datamodülü görmesini istiyorum. Yani çalışma esnasında oluşturulan datamodül ve form birbiri ile ilişkili olması gerekiyor. Umarım anlatabilmişimdir arkadaşlar.
Forumda araştırdım ama tam anlamı ile bi çözüm bulmadım. (Bu arada yanlış anlaşılmasın forum çok güzel aradığım bir çok şeyi burda rahatlıkla bulabiliyorum).
Bu arada denememekle beraber bu işlemi formların, bileşenlerin tag olayları, findcomponent gibi komutlarla uzun yoldan bi şekilde yapılabilinir olacağını düşünmekle beraber delphide bunun daha kısa bi yolu olmalı diye umuyorum.
Gözünüzü sevem Delphi üstadları bi el atın. Kullandığım delphi sürüm xe7
Saygılarımla,
Runtime Create Edilen DataModül ve Form Sıkıntısı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Runtime Create Edilen DataModül ve Form Sıkıntısı
Çözümü yokmu bunun arkadaşlar en azında fikir verebilecek birşeyler bile olur. Siz şunu bi araştır deyin ben onu araştırırım.
Yoksa create edilen datamodul olayı biraz mantıksızmı. Eğer mantıksız diyosanız kabulumdur. Ama yapacağım programın içinde kişi istediği modulu istediği sayıda açabilecek bu sayade. Ayrı bi exe çalıştırmak zorunda kalmıyacak.
Saygılarımla,
Yoksa create edilen datamodul olayı biraz mantıksızmı. Eğer mantıksız diyosanız kabulumdur. Ama yapacağım programın içinde kişi istediği modulu istediği sayıda açabilecek bu sayade. Ayrı bi exe çalıştırmak zorunda kalmıyacak.
Saygılarımla,
DataModule create etmek açık söylemek gerekirse gerekli değil.
Amacı veritabanı nesneleri gibi görsel niteliği olmayan nesneleri bir arada tutarak, başvuru yapacak bileşenlere referans olmaktan öte birşey değildir. Form gibi pencere özelliği yoktur. Bir groupbox niteliğindedir. Sadece tasarım anında görülebilir, runtime da etkisizdir.
Tablo vb. ilişkileri formcreate olayında basitçe kurulabilir. Zaten başvuru yapılacak yer connection'dan başka bir şey değil. Gerisi form üzerindeki nesneleri birbirine ilişkilendirmeyi kod ile yapma yetisine kalıyor ki bu da öğrenilebilir birşeydir, ekstra kabiliyet istemez
Amacı veritabanı nesneleri gibi görsel niteliği olmayan nesneleri bir arada tutarak, başvuru yapacak bileşenlere referans olmaktan öte birşey değildir. Form gibi pencere özelliği yoktur. Bir groupbox niteliğindedir. Sadece tasarım anında görülebilir, runtime da etkisizdir.
Tablo vb. ilişkileri formcreate olayında basitçe kurulabilir. Zaten başvuru yapılacak yer connection'dan başka bir şey değil. Gerisi form üzerindeki nesneleri birbirine ilişkilendirmeyi kod ile yapma yetisine kalıyor ki bu da öğrenilebilir birşeydir, ekstra kabiliyet istemez

Mrmarman sağolasın cevap veridiğin için. Biraz daha araştıracam eğer herhangi birşey bulursam sitede paylaşacam
bulamazsam artık ikinci bir exe açacaklar yapacak bişi yok.
bulamazsam artık ikinci bir exe açacaklar yapacak bişi yok.