Okul programına destek...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
baloglurecep
Üye
İletişim:

Okul programına destek...

Mesaj gönderen baloglurecep »

Selamlar arkadaşlar. Öğretmenim. Sizlerden, okullarda kullanılması amacıyla yazdığım ücretsiz okul programına destek talep ediyorum. Okullardaki led tvleri aktif hale getireceğim. Bununla ilgili yazılmış internet tabanlı, asp tabanlı programlar var. Bir de exe uygulaması neden olmasın dedim başladım yazmaya. Bir iki yerde beynim durdu. Sizlerden destek alayım dedim. 2 sorum olacak.

1- Ana ekranda cx grid var. Burada sınıflar ve dersleri ile öğretmenleri gösterilmekte. zaman hangi saat diliminde ise o zamanın derslerini ve öğretmenlerini sql ile gösteriyorum.Örneğin

SINIF DERS ÖĞRETMEN
5/A TÜRKÇE ÖĞRETMEN1
5/B MATEMATİK ÖĞRETMEN2
5/C YABANCI DİL ÖĞRETMEN3

Bazı okullar 10 derslikli, bazıları 20 bazıları 50 derslikli olabiliyor. Hal böyle olunca kısıtlı ekran alanında (tv ye bağlı bilgisayar ekranın çözünürlüğü esas alırsak) gridimiz ortalama 15-20 kayıt arasında gösterecek. 20 den fazla sınıfı olan okullarda bu listenin otomatik olarak tüm kayıtları eşit parçalara bölüm döngü içinde gösterip durması gerek. Limit koduyla belli sayıda kaydı gösterebilirim ancak tüm kayıtların belli süreyle devamlı gösterilmesi gerekmekte. 15 kaydı gösterdi bekleyecek 15 saniye sonra diğer 15 kayda 15 saniye sonra 10 kaydı gösterecek tekrar başa dönecek. Bununla ilgili nasıl bir yol izleyebilirim.

2- sorum ise;

Timer nesnesine bağlı bir sql işlemler dizim var. Ders saatlerini kontrol ediyor. hangi dersteyiz, bitmesine ne kadar var gibi bilgileri ekranda labele yazdırıyorum. Örneğin.

Şuan 3. dersteyiz.
Dersin bitmesine 00:18:00 sn var.

Şuan tenefüsteyiz.
Tenefüsün bitmesine..(bu kısmı yapamadım)

gibi...

tablomda giriş,çıkış alanlarım var. Dersin bitmesini buluyorum ancak tenefüsün bitmesine olan zamanı yakalayamıyorum. Döngüde next ifadesi var. bundan dolayı aktif kayıttan sonraki kaydı alıp giriş çıkış zamanlarını not edemedim. Bunu nasıl çözebilirim. Döngü içinde aktif kayıttan sonraki kaydın bilgilerini almam gerekiyor.

Önerilerinizi, fikirlerinizi bekler saygılar sunarım.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Okul programına destek...

Mesaj gönderen mrmarman »

Cevaplanmamış sorulara bakıyordum da, gözüme ilişti...

- Tenefüs için basit düşünmek kafi olacaktır, onları da birer ders olarak kayıt altına alırsan şu an tenefüsteyiz olayını aşmış olursun. Sadece özel bir boolean alan tanımla ki arada müzik vs. yayını yapmak istesen ilgili kayıttaki bu boolean alana göre duyuru, müzik vs. ilişkili interaktif eklentiler yaparken elini kolaylaştırsın.
Resim
Resim ....Resim
baloglurecep
Üye
İletişim:

Re: Okul programına destek...

Mesaj gönderen baloglurecep »

mnarman hocam cevap için teşekkür ederim. saygıyla kalınız.