2 program arasında bağlantı yapmak istiyorum.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Shou
Üye

2 program arasında bağlantı yapmak istiyorum.

Mesaj gönderen Shou »

Merhaba arkadaşlar şimdi ben 2 makina arasında bağlantı yapmak istiyorum mesela,

Kod: Tümünü seç

1- 127.0.0.1 = Benim bilgisayar.
2- xx - kullanıcı.
3- xx - kullanıcı.
4- xx - kullanıcı.
5- xx - kullanıcı.
Bunlar program.exe'den

İp : 185.122.323.21 sunucusundaki,
Baglan.exe, isimli programa baglanacak yani programı kim açarsa ilk oraya baglanıp oradan onay alıp baglanmasını istiyorum eğer o program onay vermiyorsa baglantı başarısız demesini istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: 2 program arasında bağlantı yapmak istiyorum.

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba.
- Kendi adıma cevap verebilmek için seviyeyi bilmem gerek. Cevabın seviyesini ayarlayabilmek içindir. Yanlış anlaşılmasın.
- Delphi projesi olarak sadece iki bilgisayar arasında, herhangi bir izin münasebeti olmaksızın basit bağlantı nasıl kurulur biliyor musunuz ? Böyle bir çalışmanız oldu mu ?
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
Shou
Üye

Mesaj gönderen Shou »

Olmadi hocam olsaydı zaten konu açmaya gerek kalmazdı.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Olmadı var oldu da şurası olmadı var.

Temel seviyede bağlantı örneği forumda mevcut. Bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Resim
Resim ....Resim
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen thelvaci »

Acaba IP'yi yanlış mı yazdınız ? IPv4'de 185.122.323.21 gibi bir IP adresi olmaz.
Xearth yazdı:Merhaba arkadaşlar şimdi ben 2 makina arasında bağlantı yapmak istiyorum mesela,

1- 127.0.0.1 = Benim bilgisayar.
2- xx - kullanıcı.
3- xx - kullanıcı.
4- xx - kullanıcı.
5- xx - kullanıcı.
Bunlar program.exe'den

İp : 185.122.323.21 sunucusundaki,
Baglan.exe, isimli programa baglanacak yani programı kim açarsa ilk oraya baglanıp oradan onay alıp baglanmasını istiyorum eğer o program onay vermiyorsa baglantı başarısız demesini istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Shou
Üye

Mesaj gönderen Shou »

İp adresini salladım zaten şimdi arkadaşın verdiği şey benim işimi görmedi işin aslı şöyle açıklıyım.

Bir oyun var oyuncular hile açıyor bunun için programsız giriyorlar ben bunun için oyun sunucusunda,

Benim oyuna giriş programından vps'deki programa bilgi göndermek istiyorum yani şöyle,

1- OYUNCU = Programı açtıgında makinadaki programa 1OYUNCU gibisinden mesaj gidicek.
2- OYUNCU = Programı açtıgında makinadaki programa 2OYUNCU gibisinden mesaj gidicek.
3- OYUNCU = Programı açtıgında makinadaki programa 3OYUNCU gibisinden mesaj gidicek.

Giden mesaj kısmını ben yaptım fakat açılan tüm programlardan ana makinadaki programa giriş izni vermesini istiyorum.