Exe silinmesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Tahsinzencir
Üye

Exe silinmesi

Mesaj gönderen Tahsinzencir »

Delphi 7 de hazırladığım bir programı programın kullanılacağı pc ye setup unu yükledikten sonra bir kaç işlemden sonra pc de yüklü olan norton vürüs büyük bir ihtimal kurduğum Programın Exe sini siliyor bunu nasıl düzeltirim yardımcı olurmusunuz
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Exe silinmesi

Mesaj gönderen mrmarman »

Müşterinizin bilgisayarında virüs programından trusted (güvenilir) listesine alırsanız sorun kalmaz.

Projenizin içindeki bazı özel işlemler, virüslerin davranış modeline benziyor olmalı. Heuristic (sezgisel) tarama yapan antivirüs yazılımları bu kuşkularını dile getirdiklerinde kullanıcı bunu okumadan karantinaya al der. Bu hep olur.
Resim
Resim ....Resim
Tahsinzencir
Üye

Mesaj gönderen Tahsinzencir »

Teşekkür Muharrem bey
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Bu Norton Delphi-7 exe lerine nedense çok kızıyor :?
Şaban Şahin AKMAN
İletişim:

Mesaj gönderen thelvaci »

sabanakman yazdı:Bu Norton Delphi-7 exe lerine nedense çok kızıyor :?
Delphi'nin şimdiki durumundan çok daha popüler olduğu zamanlarda, Delphi ile epey bir trojan/malware yazılınca; antivirüs üreticisi firmalar; direkt Delphi compiler'ın ürettiği signature'ı databaselerine eklediler tabii. Sezgisel taramalar neticesinde de virüs varmış gibi davranıyor bunun sonucu olarak.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Forumda bir çok kere değindiğim bir tecrübemi yineleyeyim.

Üçüncü parti bileşenler pek kullanmadığımı bilenler bilir. Bir gün TEmbeddedWB kullanmam icap etti, TWebBrowser'a class monte etmek yerine yapılmışı var hem de ücretsiz deyip kullandım. Virüs uyarısı verdi. Allah allah dedim, bir de şunu deneyim dedim.

Boş bir form üzerine sadece ve sadece bir TBitButton bir de TEmbeddedWB koyup hiçbir kod yazmadan derledim. Şak diye virüs uyarısı verdi.
Bunları bağımsız bir şekilde kullanınca sorun yok. Yani tek bir TEmbeddedWB ile sorun yok, bağımsız bir TBitbutton ile sorun yok ama ikisi yan yana gelince sorun var. Dileyen deneyebilir bu sorun hala düzelmedi.

Ben de TWebBrowser'a dönmüş, sorunu eski yollarla halletmiş, virüs uyarısından kurtulmuştum.

Bunu Norton'a ve Kaspersky'ye rapor ettim. Her iki firma da (yabancılar bu konularda titiz oluyorlar) incelik edip döndüler ve projemi onlara düzenli olarak gönderdiğim taktirde false positive listesine alarak exclude edebileceklerini beyan ettiler.

Böyle bir durum da var. Bazı bileşenler yan yana gelince virüs olmuyor ama Antivirüs programlarının zannınca virüs davranışı gösteriyor kategorisine düşebiliyor.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Bendeki Norton artık d7 ile hiç bir müdahale etmeden derlenen projeye bile izin vermiyor :D . Hatta öyle değiklik yapmıyorum ki, projeyi kapatırken "değişiklik yapıldı kayıt edilsin mi?" diye soru bile gelmiyor :D :D :D. Ama ilginçtir, bir buçuk yıl kadar önce projemin birisine görmezden gelerek izin vermesi için bir ayar yapmıştım ona kızmıyor. Üstelik başka makinelerdeki Nortonlar da, programın çalışmasına itiraz etmiyor :) .
Şaban Şahin AKMAN