QReport Preview Penceresini kapatmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

QReport Preview Penceresini kapatmak

Mesaj gönderen feinpus »

Selamlar şimdi de qReport'ta bir raporu görüntülediğimde görüntülenmeden önce aynı rapor varsa lapatmasını istiyorum

ancak ben rapor sayfasını program başlarken create ediyorum ve preview tuşuna 2 defa basıldığında 2 tane pencere açıyor fakat bunları kapatırken birincide sorun yok ama ikincide ise

"access violation adress ..." diye bir hata veriyor bende raporu görüntülerken eğer aynı form açıksa kapatmaya çalışıyorum fakat ne açık olduğunu anlayabiliyorum nede kapat komutu bir işe yaramıyor.

Not: Raporun formunu program açıldıktan sonra runtime olarak create ediyorum

Önerilerinizi bekliyorum herkeze iyi çalışmalar...
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

yaw şu soruları yazarken neden uzun uzun detay vermekten üzeşnirsinizki.

runtime create etme ve free lemede sorunun var. hiçbir şey yazmamışsın nerden bileyim free leyip free lemediğini yada nasıl free lediğini vs vs

verdiği hata nil olan alana erişmeye çalışıyorsun, muhtemelende aynı isime 2 form atıyorsun ve bunlardan kapanan için free lediğinden diğeri nil variable a erişmeye çalışıyorsun. Her formuna bir variable ver ve ilgili variable ı free le.

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

Yeterince detaylı yazdım sanıyorum soruyu eğer free'leseydim bunu belirtirdim. Sadece Program Kapanırken "FreeAndNill" ile free'liyorum

Dediğim gibi bir raporu görüntülüyorum ve bu raporu tekrar görüntüle dediğimde tekrar yeni bir pencerede raporu açıyor ama ilk rapru kapattıktan sonra ikincide hata veriyor.

Sanırım formu kapattığımda otomatik olarak free'liyor.

Şimdi yardım istediğim konu bir raporu görüntülediğimde aynı form tekrar görüntülenemesin.

Sanırım yine yeterince açıkladığımı düşünüyorum....
Oldeye Software
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
Preview yerine previewmodal kullanırsan düğmeye iki kere tıklanmasının önüne geçmiş olursun. Böylelikle açıksa kapatıyım derdin olmaz.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
QuickReportta ki bir BUG nedeni ile PreviewModal metodunun NT Base sistemlerde kullanması ;
Öznizleme ekranında yazıcı simgesinin deaktif olarak gelmesine neden oluyor.
Tarafımdan tavsiye edilmez.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

Modal olarak pencereyi açmamam gerekiyor aynı anda birden fazla pencereye bakmasına izin vermem gerek bu yüzden bu pencereyi kapatmanın bir yolunu bulmam gerekiyor.

Nerdeyse herşeyi denedim free nil destroy kesmedi valla.

Melek diyo git parayı bastır al adam gibi bişi ama şimdi erken biraz daha sonra :twisted:
Oldeye Software
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

@feinpus, bu tip durumlarda en güzeli programı adım adım çalıştırarak (debug) hangi satırda hata verdiğini bulmak. Bunu tespit edersen, nerde hata yaptığını bulup düzeltebilirsin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

inceleyecek birşey yok aslında çünkü çalışan teksatır var o da

"preview" komutu daha sonra rapor geliyor tekrar preview dediğinde tekrar aynı rapor geliyor ama birini kapatınca bu raporu yanlış anlamadıysam hafızadan tamamen siliyor. diğerinide kapatmaya çalışınca bu pencereye ulaşamadığı için hata veriyor buda qreport'un bug'larından biri diye düşünüyorum.

Yani tek yol ya bu formu kapatmak ki ben beceremedim yada raporun açık olduğunu anlamam gerekiyor ki rapor açık hemen bunu kapa diye bi mesaj vereyim...
Oldeye Software
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

Eveeet..
Bu konuda bir kaç önerim olacak.
öncelikle problemin kaynağı kullanıcını düğmeye iki kere tıklaması olduğu için bunun önüne geçmek gerekli diye düşünüyorum. onun için
1. Raporla düğmesine tıklandığı zaman düğmenin enable özelliğini false yap. quickrepin afterpreview (yada onun gibi bişey) olayından sonra düğmeyi geri enable yaparsın. iki kere tıklamasının önüne geçmiş olursun.
2. raporla düğmesine tıklandığı zaman findwindow ile rapor penceresini buldurursun eğer varsa pencereyi öne getir yoksa görüntüle
.....
şuan aklıma başka şekil gelmiyor.
Eğer olmaz diyorsan try except[/] bloğunun kullanırsın kullanıcıya olayı yansıtmamış olursun.

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

QR preview ekranını kapatınca hiçbirşeyi hafızadan silmez. birşeyi yok ediyorsanız, bunu siz yapıyorsunuz yine.

Bence preview yapmadan öncesinden başlayıp, adım adım çalıştırarak devam edin. Böylece büyük ihtimal hatayı bulabilirsin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

Şimdi yeni bir form açtım sıfırdan

içinde
1 tane -- QuickRep1
1 tane -- Button

button içinde

QuickRep1.preview; yazıyor başka birşey yok yani daha sonra button a basıyorum raporu görüntülüyor. Tekrar basıyorum yine görüntülüyor ama birini kapatınca 2.yi kapatırken hata veriyor yani burda kodlama filanda yapmadım hata yok.

Ne veri tabanı okutuyorum ne de başka birşey yaptığım şey aynı raporu 2 kere görüntülemek hata burası,

bunu engellemem için ya açık raporu kapatacak yada rapor açık deyip tekrar açtırmayacak. Sanırım başka olasılık yok çünkü aklıma gelen herşeyi denedim.
Oldeye Software
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

:lol: en sonunda bir yol buldum hala pencereyi kapatamıyorum ama en son bulduğum yöntem her preview komutunda formu tekrar yaratıp her oluşturduğu forma da farklı isim vermek.

Böylece hata vermiyor.

Kod: Tümünü seç

inc(raporsayi,1);
  DvEdenIpSip := TDvEdenIpSip.Create(Application);
  DvEdenIpSip.Name :='DvEdenIpSip' + inttostr(raporsayi);
Bu şekilde her forma farklı isim verdim...

:oops: Ama hala dandik bi preview penceresini kapatamadım...
Oldeye Software
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

@feinpus, @aslangeri nasıl çözebileceğini söylemiş. butonun enable true/false ile çözebilmen, ikinci açılanın önüne geçeceksin. qr nin closunda da butonu tekrar enable := true yapacaksın, hepsi bu :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!