NonVcl Window MouseEvent'lere tepki vermiyor.
Timer ile farenin o anki konumunu alarak mousemove ve mouseleave eventlerini tetikletiyorum.
Farenin tuslarinin basili olup olmadigini nasil sorgulatabilirim ki, mousedown mouseup eventlerini de tetikletebileyim.
Fare islemleri
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Fare islemleri
kıdemsiz üye
Re: Fare islemleri
NonVcl'den kasıt non-windowed uygulamalar sanırım.
Eğer Windows mesajlarını yakalamak için bir pencereniz(formunuz) yoksa kendiniz oluşturabilirsiniz. (AllocateHWND)
Daha sonra Windows mesajlarını yakalar istediğiniz gibi işlersiniz.
Bkz
Eğer Windows mesajlarını yakalamak için bir pencereniz(formunuz) yoksa kendiniz oluşturabilirsiniz. (AllocateHWND)
Daha sonra Windows mesajlarını yakalar istediğiniz gibi işlersiniz.
Bkz
There's no place like 127.0.0.1
Re: Fare islemleri
simaweb tesekkür ederim.
mdiform'un clientarea mesajlarini yakalayip islem yaptiriyorum.
örnegin WM_NCCalcSize vesaire.
Fakat Mouse eventleri olmadigi icin bunu manuel kendimiz tetiklemememiz gerekiyor.
timer eventi ile farenin koordinatlarini alip, client üzerinde ise mousemove mesajini manuel gönderiyorum.
Fakat client üzerine mouse ile tiklandigini, hangi tus ile tiklandigini tespit edip, manuel mesaj yöntemi ile kendi prosedürümü tetiklemem gerekiyor.
mdiform'un clientarea mesajlarini yakalayip islem yaptiriyorum.
örnegin WM_NCCalcSize vesaire.
Fakat Mouse eventleri olmadigi icin bunu manuel kendimiz tetiklemememiz gerekiyor.
timer eventi ile farenin koordinatlarini alip, client üzerinde ise mousemove mesajini manuel gönderiyorum.
Fakat client üzerine mouse ile tiklandigini, hangi tus ile tiklandigini tespit edip, manuel mesaj yöntemi ile kendi prosedürümü tetiklemem gerekiyor.
kıdemsiz üye