Oyundan ekran görüntüsü alımı hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
anonymousdelphicoder
Üye

Oyundan ekran görüntüsü alımı hakkında

Mesaj gönderen anonymousdelphicoder »

merhabalar, grafikle uğraşan ve bu konuya merak salmış biriyim ufak çaplı hobi edindiğim projeler geliştiriyorum.

normalde windows da BitBlt ile ekran görüntüsü alabilmemiz pek mümkün ve kolay. Fakat bu iş oyunlarda değişiyor örneğin BitBlt ile Gtasanandreas ve Counter strike dan alabiliyorum fakat bir çok oyundan alamıyorum sanırım bu oyunun OpenGL veya DirectX ile kodlanmasından kaynaklanıyor veya oyun engelliyor peki Fraps gibi uygulamalar tüm oyunlardan görüntüyü nasıl alıyor ?

acaba ekran görüntüsünü almak istediğimiz oyunun hangi grafik kütüphanesinde yazıldıysa o kütüphaneyi kullanmak şart mıdır ?

araştırmalarımda bulduğum kaynak kodlardan anlıyabildiğim kadarı ile foreground olan bir OpenGL yada DirectX varsa onun bufferina hook atmak ve görüntüyü almak ?

Bu konuda beni aydınlatacak hocalarımdam yardım diliyorum. Eğer delphi ile yazılmış örnek kodlar varsa göndermeniz benim için çok sevindirici olur.

Şimdiden sağolun.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Oyundan ekran görüntüsü alımı hakkında

Mesaj gönderen mrmarman »

Bu linkte açıklama ve örnek proje var.
Resim
Resim ....Resim
anonymousdelphicoder
Üye

Sayın mrmarman ilgin için çok teşekkür ederim fakat bahsettiğiniz projeyi inceledim ve aramakda olduğum örnekle ilgili bir projeye rastlamadım. Sanırım hook ediyor ama açıkcası çözemedim yani oyundan görüntüyü çekemedim bir açıklamaları Translate den çevirdim fakat sorularımın cevaplarını bulamadım.

Acaba bilginiz dahilinde açıklayabilir misiniz ? birde elimde bir kod satırı var ekranı çekiyor Tuğrul beyin eski konulara göndermiş olduğu bir örnek mevcut

viewtopic.php?f=2&t=30854&start=15

oyun ekranına geldiğinde sayfada yazdığı satırda nil döndüğü için hata veriyor
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba.

Maalesef böyle bir konuda tecrübem olmadı. Sizin bu konuya olan ilginiz üzerine bir google taraması yapıp bulduğum bu kaynaktaki bilginin ve projenin işinize yarayacağını değerlendirdim.

Orada özetle sizin bildirdiğiniz programdan da Fraps (www.fraps.com) söz edilerek erişimin nasıl yapılacağı konuşulmuş. Demişler ki genele proje geliştiriyorsanız özellikle DirectX sürümünün dinamik olarak tespit edilmesi gerekliliği üzerinde durulmuş. Ayrıca DLL hook olayıyla da hafızaya tutunup, DirectX overlay üzerindeki görüntüyü sizin istediğiniz şekilde asiste ederek sizinkinden biraz farklı bir düşünceyle görüntü üzerine kendi verilerini yazmaya yönelik bir proje örneği sunulmuş.

Size bu konuda kod yardımı yapamam ama oradaki kodun işinize yaraması gerekirdi diye değerlendirdim o kadar...
Resim
Resim ....Resim
anonymousdelphicoder
Üye

tercüme için çok teşekkür ederim bi nebzede olsa bilgilendim bu konuyu aydınlatırsam eğer forumda başlık açacağım tekrardan teşekkürler