ZBridge Framework yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

ZBridge Framework yardım

Mesaj gönderen AliZairov »

Resim

İyi geceler. Arkadaşlar Api olayını biraz ireliye taşıyarak küçük çapıda işler için ZBridge ismili bir Framework tarzı bir api yazmağa karar verdim. Sadece mantıksal olarak bilmiyorum olurmu PHP bilenler yapıla bilirmi acaba sorusuna cevap arıyomda. :D

Delphi İDE işlevine bakarak şöyle bir yapı yapa bilirmiyim. Delphide uses gibi bir yapı.

command.php ana dosya olsun.

Burada çeşitli komutlarla işlemler yapıla bilsin. Sadece ilgili plugini include edilerek.

Misal plugins klasöründe ip.php isimli fonksiyon olsun. Bunu command.php çağırmak. Böylece ip.php fonksiyonlara post ve ya get ile işlem yaptırılarak cevabı JSON döndürmek.

Böylelikle kullanışlı bir api yazmak olurmu? Hem Web, Mobil ve Masaüstü kullanımı için.

Resim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: ZBridge Framework yardım

Mesaj gönderen mrmarman »

Neden olmasın, yolun açık olsun.
PHP yakasında kodlar bu linkteki kadar kolay

Sadece sorguların secure yapılmasını sağlamaya gayret edebilirsin. Bu sana SQL Inject operasyonlarına karşı bir nebze koruma sağlayacaktır. Çünkü transparan bir proxy yazıp, giden paketleri üçüncü kişilerce alıp, veritabanına zarar verecek veya bilgi çalacak durumlardan uzak kalmayı en azından transfer sırasında varsayılan korumayı sağlar.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Merhaba. Muharrem abi teşekkürler. Ben bu olayı nasıl yaparım yani ne ararsam bulurum o secure olaynı. PHP bilgim yok dercede gayret edip bişey yapmağa çalışıyom da :D

Bide bu HTML5 Geolocation apiyi bitürlü entegre edemedim. Örnekde html var yalnız. Amma ben JSON bir çıktı yapacağımdan HTML JS gibi kodların göstermek istemiyom sourcede.

Kodlar şöyle:

Kod: Tümünü seç

<button onclick="getLocation()">Show</button>

<p id="demo"></p>

<script>
var x = document.getElementById("demo");

function getLocation() {
    if (navigator.geolocation) {
        navigator.geolocation.getCurrentPosition(showPosition);
    } else { 
        x.innerHTML = "Geolocation is not supported by this browser.";
    }
}

function showPosition(position) {
    x.innerHTML = "Latitude: " + position.coords.latitude + 
    "<br>Longitude: " + position.coords.longitude;	
}
</script>
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

JSON'ları Base64 encode edip POST ile gönderirsin, sonra da bunu decode edip kullanırsın. Böylece karakter kodlarıyla uğraşmazsın.

Secure olayı seni biraz zorlayacaktır. Şimdi bunu aklının bir ucuna yerleştir ama unutma. Bunun için acele etmene lüzum yok, sonradan da çözülebilecek şeyler. Çünkü HTTPS olayı var, Indy ile IOHandler olayları var, sıkıştırma var, belki bir Login Authentication olayı da olacak vs. vs. bunlar tümüyle sakin kafayla düşünülecek şeyler.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Anladım. Tamam bu HTTPS secure olayı ücretli ve lisans sertifikası almak gerek her site için qaliba. Bunu site sahibi yapmalı diğilmi?
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Daha proje başlamadan buna takılma. hele bir yol al
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Tamam Abi. Bu geolocation olayına bi çözüm bulamazmıyız acaba. Olmuyosa çıkartayım. Yapmak istediğim temiz bir JSON elde etmek.

HTML JS kodları gizlemek gibi bi şansım varmı?
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Neden html üzerinde duruyorsun? PHP ile konuşacakolan senin delphi projen olmayacak mı?
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Abi şimdi söylediğim yapıyı kurdum. Evet delphi için. Bir bileşen bile yazmağı düşünüyorum. Şöyle ki.

command.php POST actionları entegre ediyorum. Bunlar plugins klasöründeki fonksiyon phpler yazdım.

ip.php gibi. Bağlananın ip alması için yaptım. command.php action=ip POST ederek şöyle bir json alıyom.

{"ip":"127.0.0.1"} 
Ben istiyodum abi bunu veb üzerinede çalıştırmayı yapayım. O yüzden geolocation apisi veb örnüği için istedim. Çünkü Mobilde GPS senseru var. Vebdede o html5 yapısı. Yapmak istediğim mobilde yaptığımı vebdede yapa bileyim. Resimdeki gibi json haberleşme veb servisi gibi bişey. Benim query.php plugini yazacağım bu MySQL olayları için. 4 işlem cevabı. Şu an 3 fonksiyon php kurdum.

geolocation.php // GPS olayı için
ip.php               // İpi alma
query.php         // MySQL çalışmak için
Böyle eklemeler yaparak dahada zenginleşdirmek istiyom abi. Böyle bir yapı düşündüm.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Bu aşamda diyecek bir şeyim kalmıyor. Ortada ürünü bir göreyim, olası sorunlarda belki devreye girebilirim. Yoksa söylediklerim amacına belki de ters olabilir. Kendi adıma zamanla gözlemlerimi paylaşırım.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
RADCoder
Üye

Mesaj gönderen RADCoder »

Merhabalar, Kolay gelsin.
Fikrimce JSON döndürsen bile, Geolocation okuyamiyacaksın.
Çünki senin döndürmeye çalıştığın Geolocation sadece Webbrowser tarafından okuna bilir.
Get ile bilgi almaya çalıştığında orda bir Geolocation objesi olmayacak, bu yüzden boş döneceğini düşünüyorum.
Basitinden devam et sonra geliştirirsin..

Allah kolaylık versin..
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Tamam abi. Ben DataSnap yapısından esinlenerek böyle bişey yapmağa çalışıyom. DataSnap servere kendi fonk. yazarız öyle cevap verir cliente buna benzer bi yapı düşündüm. Plugins klasörü fonksiyonlarımız command.php bağlantı için. Buna dediğiniz Login gibi bi olayda eklemek istiyom sadece şu anlık daha kolay yaayım sonra şifreleme dediğiniz secure hepsini yapmağı düşünüyom. Dosya gönderme alımı içinde bişeyler düşünmüm lazım.

RADCoder selam. Teşekkürler. Bu fonksiyon tarayıcı için zaten. Mobilde GPS sensoru yapacak bu işi. Olmazsa kaldırırım o zaman.
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

Bunu bir deneyin ali bey,

<script type="text/javascript" src="http://maps.google.com/maps/api/js?sensor=false"></script>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js"></script>

<script type="text/javascript">
$(document).ready(function()
{

function success(position) 
{
document.write('{"latitued":"'+position.coords.latitude+'", "longitude":"'+position.coords.longitude+'"}');
}

function error(msg) 
{
document.write('{"hata":"hata"}');
}

if (navigator.geolocation) 
{
navigator.geolocation.getCurrentPosition(success, error);
} 
else
{
document.write('{"hata":"hata"}');