Injected DLL Call Function
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Re: Injected DLL Call Function
Help me 

O Injection olayları o kadar kolay işler değildir. Inject etmek kolaydır da gerisi sıkıntılı olabilir
Örneğin Inject ettiğin DLL içinde VCL sınıflarını kullanmanı tavsiye etmem, çünkü inject edilecek process bir Delphi uygulaması olmayabilir dolayısı ile senin metodlarından bihaber olur. Kısaca söylemek gerekir ise, inject ettiğin DLL'in inject edilen process üzerinde işlemler yapması gerekiyor ise WinAPI ile yapmalısın bunları ve iş burada da bitmez. İlgili DLL içinde hangi API'leri kullanacaksan onlar için de hangi dll'de tanımlılar ise oradan referans alman gerekecek.
Aslında madCodeHoook, afxcodehook vb code hook örneklerine bakarsan google üzerinde, dediğim gibi uzak process üzerinde kullanmak istediğin api'ler olduğunda ne yapman gerektiğini kod örnekleri üzerinden daha rahat göreceksin

Aslında madCodeHoook, afxcodehook vb code hook örneklerine bakarsan google üzerinde, dediğim gibi uzak process üzerinde kullanmak istediğin api'ler olduğunda ne yapman gerektiğini kod örnekleri üzerinden daha rahat göreceksin

-
- Üye
Hocam teşekkür ederim madCodeHook ücretli bir kütüphane olarak gördüm ben device yi create ederken zaten DirectX in SDK larını dll lerini kullanıyorum DirectX 8 Device sorunsuz create oluyor ama 9 Olmuyor DirectX delphi hook ile ilgili hiç bir örnek bulamadım ne yazık ki hep C# ile var onlardan yola çıkarak bir çok seyi öğrendim lakin bi yere kadar gelebildim sanırım bu iş burada bitecek :/
Eh herşey bir anda öğrenilmez, zamana yayabilirsin
MadCodeHook ücretli bir kütüphane ve kaynak kodları gizlendi bir süredir olumsuz kullanımlardan ötürü, ancak afxCodeHook açık bir kaynak. Arzu edersen oradan bakabilirsin, ama dediğim gibi bir bakayım şıp diye çözeyim düşüncesinde isen biraz hayal kırıklığı yaratabilir. Çünkü bu işler bir süreç ve bazı detay bilgilerin zaruretini gerektiriyor. Code injection, code hooking için onlarca yöntem var, trampoline metodların bile birden çok yolu var. Araştırmalarına devam edip yılmaz isen, güzel bilgiler ile donanır ve belki bizler için de güzel bir makale yazarak taçlandırırsın öğrendiklerini kimbilir 
Biraz daha kafanı karıştırayım senin madem heveslisin
x86 API Hooking Demystified

Biraz daha kafanı karıştırayım senin madem heveslisin

x86 API Hooking Demystified
-
- Üye
Cansın abi insanın senin gibi bir abisi olması mutluluk veriyor
afxCodeHook a baktım kodları çok kısa sanki amatör veya yetersiz bir kütüphane gibime geldi birde Detours var belki biliyorsundur Delphi için indirdim bayagı iyi bir kütüphane. kesinlikle katılıyorum 5 gün içinde dahi çok şey öğrendim en azından az da olsa bilgi yüklendim dediğin gibi zamanla iyice bilgilenip bir makale yazıp senin sitende paylaşabiliriz inşAllah. Birde bu ingilizce noksanlığı adamı en pis yerinden vuruyor biliyor olsaydım eminim daha çok ilerlemiştim kısmet işte 
herşey için teşekkür ederim abi

Estağfirullah, bir şey yapmadım sadece yol gösterdim. Öğrenmek isteyenlere feda olsun. Ayrıca belirtmek isterim ki, kayda değer bir husus hakkında detaylı malümatım var ve bu malümatı paylaşmak isterim diyen arkadaşlarıma arzu ederler ise her daim sitemde yazarlık imkanı verebilirim. Maksat, iyiliklere vesile olmak.anonymousdelphicoder yazdı:Cansın abi insanın senin gibi bir abisi olması mutluluk veriyorafxCodeHook a baktım kodları çok kısa sanki amatör veya yetersiz bir kütüphane gibime geldi birde Detours var belki biliyorsundur Delphi için indirdim bayagı iyi bir kütüphane. kesinlikle katılıyorum 5 gün içinde dahi çok şey öğrendim en azından az da olsa bilgi yüklendim dediğin gibi zamanla iyice bilgilenip bir makale yazıp senin sitende paylaşabiliriz inşAllah. Birde bu ingilizce noksanlığı adamı en pis yerinden vuruyor biliyor olsaydım eminim daha çok ilerlemiştim kısmet işte
Ayrıca AdvApiHook diye başka bir hook library daha var belki ona da bakmak istersin

-
- Üye
Hocam afxCodeHook u indirdim fakat derlerken hata veriyor bazı tanımlamalar yok diyor XE sürümleri için elinde varsa buraya koyabilir misin ?
-
- Üye
teşekkür ederim hocam. inşAllah GDI+ hakkında makale yazıp sitede paylaşmak isterim 

Tabii ki, bana bir mesaj at; kullanıcı adını ve istediğin şifreyi; sana yazarlık hesabı açayım. Ne zaman istersen gir yazanonymousdelphicoder yazdı:teşekkür ederim hocam. inşAllah GDI+ hakkında makale yazıp sitede paylaşmak isterim

anonymousdelphicoder yazdı:Hocam afxCodeHook u indirdim fakat derlerken hata veriyor bazı tanımlamalar yok diyor XE sürümleri için elinde varsa buraya koyabilir misin ?
Bende hiç öyle zararlı şeyler olur mu

-
- Üye
est hocam zararından çok yararlı işler için kullanmakdır evelAllah