Birden fazla table tek kaydet/sil/düzenle button grubu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Birden fazla table tek kaydet/sil/düzenle button grubu

Mesaj gönderen veliadiguzel »

Selamun Aleyküm,

Şöyle bir sistem üzerinde çalışıyorum eskiden dbnavigator ile yapmıştım hangi dbgrid seçili ise onun data setini dbnavigatore atadığım zaman işlerimi hallediyordum ama şimdiki projede Bir ağaç yapısı var master olarak detail de bu ağaç yapısının belli seviyelerine detail ekleme işlemine izin vermem gerekiyor bunun içinde dbnavigatorun buttonlarını enable disable yaparak işimi hallediyordum.Şimdi ribbon (devexpres) sistemini kullanarak yapmaya çalıştım ama adamlar ribbonun üzerine koyduğumuz (controlcontainer) içine yerleştirdiğimiz navigator'u komple kullanamıyoruz devexpres de şu anda buna destek vermiyoruz dedi. Ben de kendim buttonlardan ve action listle yapmaya çalıştım ama şöyle bir sıkıntı var actionlisteki dataset actionlarını enable disable yapsak da buttonlara etki etmiyor datasete göre tekrar düzenliyor navigatorda buttonlara müdahele ettiğim için oluyordu şimdi bende buttonlara müdahele ederek işi halledeceğim ama şöyle bir şey yapsam action listte ki datasoruce sabit kalsa onun datasetini değiştirsem çalışmada bir sıkıntı olur mu ? resim şağıdaki gibi sizin benzer uygulamalarda izlediğiniz yöntem nedir. Tekliflere açığım :)
Teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/La4M4b.jpg

Bu alttaki tedbirler vs. ler içinde aynı button gurubunu kullanmayı düşünüyorum.

http://i.hizliresim.com/La4Mgz.jpg
Veli ADIGÜZEL
Kullanıcı avatarı
veliadiguzel
Üye
İletişim:

Re: Birden fazla table tek kaydet/sil/düzenle button grubu

Mesaj gönderen veliadiguzel »

Gelişmeler şöyle DBActns unitini kendi projeme dahil ettim ve ufak tefek eklemeler le gidiyorum.
FKilit diye bir özellik ekledim.

Kod: Tümünü seç

TDataSetInsert = class(TDataSetAction)
  private
    FKilit: Boolean;
  public
    function getKilit:Boolean;
    procedure setKilit(const Value:Boolean);
    procedure ExecuteTarget(Target: TObject); override;
    procedure UpdateTarget(Target: TObject); override;
  published
    property Kilit:Boolean read getKilit write setKilit;
    property DataSource;
  end;
Enable özelliğinin düzenlendiği procedure de şöyle bir ekleme yaptım olucak gibi duruyor bakalım.

Kod: Tümünü seç

procedure TDataSetInsert.UpdateTarget(Target: TObject);
begin
  with GetDataSet(Target) do
    Enabled := Active and CanModify and FKilit;
end;
Sakıncası varmıdır yokmudur bakalım göreceğiz.
Not: Bunu tüm Dataset actionlar için ekleyeceğim.
Veli ADIGÜZEL