Windows 7 derlediğim projem Windows 8 de çalışmıyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Windows 7 derlediğim projem Windows 8 de çalışmıyor
Selam, Windows 7 derlediğim projem Windows 8 de çalışmıyor.
Yapmış olduğum proje farklı bir bilgisayarda çalıştırmak istediğimde ilk öne sürekli olarak çalışmayı durdurdu, yönetici olarak çalıştırdığımda ise Bu uygulama bilgisayarınızda çalışmıyor ekranı ile karşı karşıya kaldım. Projemi tüm Windows sürümleri ile sorunsuz çalışabilmesi için ne yapmalıyım?
http://i.hizliresim.com/VVamaV.png
Edit FreeMan35: İyiki resim koymuşsun yoksa zekamız yazdığını kavrayamazdı...
Yapmış olduğum proje farklı bir bilgisayarda çalıştırmak istediğimde ilk öne sürekli olarak çalışmayı durdurdu, yönetici olarak çalıştırdığımda ise Bu uygulama bilgisayarınızda çalışmıyor ekranı ile karşı karşıya kaldım. Projemi tüm Windows sürümleri ile sorunsuz çalışabilmesi için ne yapmalıyım?
http://i.hizliresim.com/VVamaV.png
Edit FreeMan35: İyiki resim koymuşsun yoksa zekamız yazdığını kavrayamazdı...
Re: Windows 7 derlediğim projem Windows 8 de çalışmıyor
Projenizde 64/32 bit ayrımı var mı? Hangi Delphi sürümü ile derlediniz?
Klasik xe7 Klullanıyorum, VLC Forms Application - Delphi ile ve formlarıda VCL ile oluşturdum...
programınızın exe sini sağ tuş özellikler Uyumluluk sekmesinden Bu Programı Yönetici Olarak Çalıştır Kutucuğunu işaretleyin ,
Çalışmaz ise aynı şekilde Uyumluluk Mode Windows 7 ye alın;
Programınızda Database işlemleri varsa ihtiyaç duyulan ek programlarlar kurulumu kontrol edin (Firebird, Sql v.s);
Harici compenentler kullanıldı ise bunların ihtiyaç duyduğu DLL varsa program klasörüne kopyalayın;
Programınızda Database işlemleri varsa ihtiyaç duyulan ek programlarlar kurulumu kontrol edin (Firebird, Sql v.s);
Harici compenentler kullanıldı ise bunların ihtiyaç duyduğu DLL varsa program klasörüne kopyalayın;
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
cinarbil programınızın exe sini sağ tuş özellikler Uyumluluk sekmesinden Bu Programı Yönetici Olarak Çalıştır Kutucuğunu işaretleyin ,
Selam... Bu dediklerinizi tüm kullanıcıya demek şansım yok bunu proje aşamasında çözmem gerek...
Selam... Bu dediklerinizi tüm kullanıcıya demek şansım yok bunu proje aşamasında çözmem gerek...
win 8 hiç denemedim ama İlk defa duyuyor, Merakla takip edeceğim bir konu...
Şöyle yapın, boş bir proje ve button ile merhaba mesajı gösterin. Bunu orada deneyin. o da çalışmazsa çaresine bakalım , ancak çalışırsa projenizin açılışında ne yapıyor idiyseniz bize detaylı bir şekilde açıklama yapın ki nerede windows 8 ile ters düşüyorsunuz anlayıp sizi yönlendirebilelim.
Hocam olay gerçekten garip OneDrive'a exe yükleyip gittiğim yerde bu exe'yi masa üstüne indirip çalıştırmak' istediğimde çalışmamıştı.mrmarman yazdı:Şöyle yapın, boş bir proje ve button ile merhaba mesajı gösterin. Bunu orada deneyin. o da çalışmazsa çaresine bakalım , ancak çalışırsa projenizin açılışında ne yapıyor idiyseniz bize detaylı bir şekilde açıklama yapın ki nerede windows 8 ile ters düşüyorsunuz anlayıp sizi yönlendirebilelim.
Bende tekrardan masa üstüne TeamViewer exe'yi ekleyip çalıştırdığımda bu sefer çalıştı bu duruma ne denir bilemiyorum...

Onedrive dosyanizi bozmus denir
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR