Delphi hakkında sormak istediğim birkaç sorum var. Amatör olarak programcıklar yazıyorum ihtiyacıma göre.Program satmak bir niyetim yok. Sonuçta native bir dil ve harika komponent desteği var.
1.Delphi neden bu kadar pahalı ? Eski sürümleri almak mümkün mü?
2.Starter sürümünü satın alabilirim.Starter sürüme komponent eklemenin bir yolu yok mu ?
3.Embarcadero firması neden bu kadar hızlı sürüm çıkartıyor?
4.XE7 şu an satın aldık diyelim. XE8 çıktığında sürüm yükseltme mecburi mi oluyor ?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Delphi hakkında birkaç soru ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Delphi hakkında birkaç soru ?
1:= Delphi mühendisleri sonuçta çalışıp bir emek sarfediyor bunun karşılığınıda almak durumundalar
2:=Starter sürümüyle bir proje geliştirmek durumunda kaldım acayip compenent sıkıntısı var ama program yazdığınızı hissedebiliyorsunuz sonuç olarak 150 euro starter 500 euro unidac gerisini siz düşünün
3:=Embercadero firması pazarda kendine yer bulmaya çalışıyor bunun içinde her geçen gün yenilenen teknolojiye ayak uydurması gerekli bu sebepten olmalı ki sürekli yeni sürm çıkartıyor olabilir .
4:= hangi amaçla kullanacağınıza baglı hangi sürümü seçeceğiniz bence sadece masaüstü kullanacaksanız delphi 7 bile yeter size ama delphi 7 satışı yok diye duymuştum üst sürüm alıp delphi 7 de kullanabiliyormuşsunuz yok ben mobil geliştirmekte istiyorum derseniz o zaman xe5+ almanız gerekiyor xe8 çıkarsa işinizin durumuna göre değiştirip değiştirmeme kararını yanlızca siz verebilirsiniz
Bu yorumlar tamamen benim düşüncelerim yanılıyorda olabilirim hayırlı çalışmalar
2:=Starter sürümüyle bir proje geliştirmek durumunda kaldım acayip compenent sıkıntısı var ama program yazdığınızı hissedebiliyorsunuz sonuç olarak 150 euro starter 500 euro unidac gerisini siz düşünün

3:=Embercadero firması pazarda kendine yer bulmaya çalışıyor bunun içinde her geçen gün yenilenen teknolojiye ayak uydurması gerekli bu sebepten olmalı ki sürekli yeni sürm çıkartıyor olabilir .
4:= hangi amaçla kullanacağınıza baglı hangi sürümü seçeceğiniz bence sadece masaüstü kullanacaksanız delphi 7 bile yeter size ama delphi 7 satışı yok diye duymuştum üst sürüm alıp delphi 7 de kullanabiliyormuşsunuz yok ben mobil geliştirmekte istiyorum derseniz o zaman xe5+ almanız gerekiyor xe8 çıkarsa işinizin durumuna göre değiştirip değiştirmeme kararını yanlızca siz verebilirsiniz
Bu yorumlar tamamen benim düşüncelerim yanılıyorda olabilirim hayırlı çalışmalar

gideceği limanı bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
Kod: Tümünü seç
Delete from hayat where cins="çıkarcılar"
1.Fiyat konusunda biraz insaflı olabilseler...
2.Embarcadero sitesinde Starter versiyona komponent yüklenebildiği yazıyor ? Yanlış mı anladım ?
2.Embarcadero sitesinde Starter versiyona komponent yüklenebildiği yazıyor ? Yanlış mı anladım ?
- Starter editionun üretim sebebini açıklarken de geliştirdiğiniz projenin getirisinin yıllık 1000$'ın altında olduğu durumlardaki ihtiyaca cevap verdikleri şeklinde özet geçiyor. Bu nedenle veritabanı programcılığından çok destek yazılımları için uygun bir sürüm.Embarcadero yazdı:Can I add additional commercial and open source tools and VCL components to Delphi Starter or C++Builder Starter?
In general, yes. However, the Starter editions don't include some features that are available in the higher editions like dbExpress. For example, dbExpress database functionality isn't included in the product, so you can't add third party dbExpress drivers. Delphi Starter and C++Builder Starter don't have restrictions on adding components like the old Turbo Explorer products did. See the Delphi Feature Matrix or C++Builder Feature Matrix for more information.
Bileşen ekleme desteği kesin olarak var yani.Veritabanı programcılığından ziyade amatör ve hobi olarak küçük programcıklar yazmaya uğraşıyorum.Büyük projelerim yok benim
Fiyatın uygunluğun dolayı starter sürümü almak üzereyim bir sorun çıkmazsa.

Fiyatın uygunluğun dolayı starter sürümü almak üzereyim bir sorun çıkmazsa.
Hayırlı olsun o halde şimdiden, iyi günlerde kullanın.
BT grup ya da Embarcadero sitesi üzerinden almak farkeder mi?
Edit: Embarcadero sitesi üzerinden alındı.
Edit: Embarcadero sitesi üzerinden alındı.
Saolun.Teşekkür ederim.thelvaci yazdı:Hayırlı olsun o halde şimdiden, iyi günlerde kullanın.