Öncelikle herkese merhaba. Konuyu açmadan önce forumda küçük çaplı bir araştırma yaptım keza tam olarak aradığım şeyi bulamadım.
Şöyleki;
Ben ödev olarak otogaleri programı geliştirmeye çalışıyorum. Veritabanı olarak access kullanıyorum.
ADOConnection da connection string de database.mdb dosyasının yolunu belirterek projem üzerinde çalıştım. Şuan ki sorunum veri tabanını taşınabilir hale getirmek. İstediğim şey .ini dosyası oluşturarak program açıldığında veritabanını .exe nin olduğu yerde arasın istiyorum. Böylece başka bilgisayara proje klasörünü taşıdığımda sorunsuz olarak çalışacaktır. (sanırım). Derste görmüştüm keza hatırlayamıyorum bir türlü Yardım edebilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
var
dataadi:string;
begin
dataadi:=ExeKlasor+'DATA/veritabanı adı';
IF FileExists(dataadi) THEN BEGIN
//veritabanı bağlantı işlemleri
END ELSE BEGIN
ShowMessage('Veritabanı Bulunamadı...');
END;
end;
ilk post u kopyalamama gerek yok sanırım ? Bu şekilde bir yöntem var. Bir tane ini dosyası oluşturup içene öğrenmek istediğim -kodları- (program açıldığında database'i exe nin olduğu yerde arasın. 'Application.ExeName' geçen bir kod olması gerekiyor.) yazıyoruz, ADOconnection1 ide (nasıl yapıldığını bilmiyorum) o ini dosyasıyla ilişkilendiriyoruz ve projenin klasörünü istediğimiz gibi taşıma şansımız oluyor. Çünkü ADOconnection da connection string yerine ini dosyası ile exenin olduğu yerde arattık. Tam olarak yapmak istediğim bu.
Bu anlattığın kadarıyla bir INI dosyasına ihtiyacın yok, @esistem güzelce açıklayan bir kod örneği vermiş onu uygulayacaksınız.
Kullanacağın veritabanı hangisi olursa olsun forumda buna ilişkin bir çok örnek mevcut.
- exe projenin bulunduğu klasör için : ExtractFilePath(Application.Exename)
- veritabanı dosyası var mı sorusunun yanıtı için : FileExists( )
- veritabanı yoksa create etmek için veritabanı ne kullanacaksan ondaki Catalog Create işlemi ve Table Create işlemleri
- bağlantı için ConnectionString
gibi konular üzerinden birer birer geçmen gerekecek. Uzunca bir yolun var, başarılar.
Evet söylediğinizde haklıymışsınız ini dosyası kullanmaya gerek yokmuş. ..ki hocamız kullanmıştı ama sanırım ini değildi, txt dosyasının içine adoconnection1 in parametrelerini yazmıştı ve