bana gerekli olan tek şey ağdaki bilgisayarlda bu programı açmış olanları bulacak bir kod örneği yani kullanıcı kendisi bağlantı kuracağı bilgisayarın adını yada ip nosunu yada herhangibir şeyini girmeyecek.
yandaki listeden seçerek ona bağlantı sağlayacak.
tabii birde nasıl karşıdaki mesaj gönderirim ve alırım?
bu konu benim proje ödevimdi bu programı ben delphi 5 ile internet kitabı isimli bir kitaptan bakarak yaptım dosya gönderme falan da var eger ayıp olmazsa mustafa hocamda izin verirse forma baktığım başka bir zamanda bu kitabın yayınevinide söyleyebilirim bulmanız daha kolay olur...
mehmet_turecan_cakmak yazdı:eger ayıp olmazsa mustafa hocamda izin verirse forma baktığım başka bir zamanda bu kitabın yayınevinide söyleyebilirim
Merhaba,
hocam bizim amacımız para kazanmak olmadığı için kimseyi rakibimiz olarakta görmüyoruz. Hele hele bazı site sahipleri gibi siteden BMW Z3 kazanma gibi bir amacımız hiç yok
Tüm Delphi siteleri ve kitapları bizim dostumuzdur. Beğendiğiniz siteleri Linkler forumunda, beğendiğiniz kitapları vs. de Sohbet ve soran olursa [burda olduğu gibi] programlama forumlarında paylaşabilirsiniz.
hocam dediğim gibi program ağda chat yapmaya yarıyor dosya gönderimi falanda yarıyor ama şuan neyi ne için kullandım hiçbiri aklımda değil çünkü üzerinden bir sene geçti ama ben size yayın evinin adını vereyim o kitabı temin ederseniz sizin işinizi göreceğinden eminim zaten pahalıda değil beta yayınlarının delphi 5 ile internet programcılığı kitabı mavi renkli bir kitap ben adanadan almıştım...