MoveFileEx taşıma esnasında hata?[Çözüldü]

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

MoveFileEx taşıma esnasında hata?[Çözüldü]

Mesaj gönderen xozcanx »

Merhaba;
Firebird ve IBDateset bileşeni ile veritabanına belge yüklemesi yapıyorum. Öncelikle belgeyi VT na yazıp daha sonra kaynak dosyayı geçici bir klsöre taşımaya çalışıyorum. Tüm kullanıcılarda değil fakat bazı kullanıcılarda taşıma işlemi esnasında hata almaktayım. Ekrana gelen hata mesajı kodu "32"

Kod: Tümünü seç

if not MoveFileEx(PChar(Kaynak), PChar(Hedef),
    MOVEFILE_REPLACE_EXISTING or MOVEFILE_COPY_ALLOWED) then
  ShowMessage('Hata  ' + IntToStr(GetLastError)); 
Aşağıdaki şekilde MoveFile ile taşımak istediğiminde de dosyanın bir kaynak tarafından kullanıldığınına dair bir mesaj alıyorum. sanırım 32'nin tr karşılığı :/

if not MoveFile(Pchar(Kaynak), Pchar(Hedef)) then
    MessageBox( 0, PChar(SysErrorMessage(GetLastError)+),'Taşıma Hatası!',0);
kaynak dosyayı VT yazamak için

(FieldByName('EVRAK_DATA') as TblobField).loadFromFile(Kaynak);
kaynak dosyayı elle silmek istediğimde yine silemiyorum fakat uygulamayı kapattığım anda silebiliyorum. uygulama birşekilde kilitliyor fakat nedeni çözemedim. hertürlü fikir ve görüşe ihtiyacım var :?
En son xozcanx tarafından 24 Kas 2015 02:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: MoveFileEx taşıma esnasında hata?

Mesaj gönderen sabanakman »

Bir ihtimal, veritabanına yükleme yapan kodlarınız dosyayı kullanıyor ama serbest bırakamadan taşıma kısmı çalışıyor olabilir.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen xozcanx »

Hocam cevap için teşekkürler. Kayıt kısmını procedure kullanarak, ilgili dataseti o an Create edip Procedure sonunda free ederek yapıyorum.
Arda 4ms kadar uygulamayı bekleyip daha sonra taşıma işleminin kodlarına geçiş yapıyorum. kayıt ve free etme zaman alabilir belki diyerekten. :/
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Mesaj gönderen xozcanx »

Dosyayı silmek istediğimde hata verdiğini söylemiştim. Unlocker programı ile kontrol ettiğimde dosyayı halen Word,Excel, PDF ilgili Exenin halen açık olduğunu gördüm. Kullanan tüm kaynakları kapattıktan sonra sıkıntı kalmadı..