wcf web servisleri + delphi2007

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
ozgu1234
Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 26 Kas 2015 10:12

wcf web servisleri + delphi2007

Mesaj gönderen ozgu1234 »

Merhaba ,

Wcf formatında .net de c# yazılmış bir servis var. Birde client yine c# da yazılmış örnek var. Bu çalışıyor.

Ben de servisten delphi ile bilgi çekmeye çalışıyorum. Herşeyi denedim wsdl importer ile import ettim. Fakat bağlantıda

"unable to retrieve the url endpoint for service/port from Wsdl ... 'http://localhost:9010/Aktar?singlewsdl hatası veriyor.

2 haftadır uğraşıyorum. Boşa mı kürek çekiyorum 2007 de mümkün değil mi bu ....

Bazı yerlerde System.ServiceModel uses edilmiş. Ancak 2007 böyle bişi yok.

Bağlantımda
defWSDL = 'http://localhost:9010/Aktar?wsdl';
defURL = '';
defSvc = 'AktarPluginService';
defPrt = 'WsHttpEndpoint';


c# daki bağlantıda;

AktarPluginServiceClient client = new AktarPluginServiceClient();
client.ClientCredentials.UserName.UserName = "xxx";
client.ClientCredentials.UserName.Password = "yyy";
client.ClientCredentials.ServiceCertificate.Authentication.CertificateValidationMode = X509CertificateValidationMode.None;

şeklinde . Sertifika ile ilgili bir problem olabilir mi ?

Yardımlarınız bekliyorum.
Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
Mesajlar: 2248
Kayıt: 06 Ağu 2003 12:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: wcf web servisleri + delphi2007

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Diğer Delphi versiyonları ile denediniz mi? Ya da internetten ücretsiz servis WSDL'lerini açan ve bunları kullanmanızı sağlayan online test programları filan oluyor. Bunlarla denediniz mi? (Ama .nette geliştirilmiş olmasın.) http://localhost:9010/Aktar?singlewsdl şeklinde bir adres vermişsiniz. Normal WSDL importer kullandınız mı?

Genelde .net'te yazanlar bütün dünyanın .net kullandığını sanırlar. Bu genel olarak dikkatsizlik ve bilgisizlikten ve de düşüncesizlikten kaynaklanmaktadır. Doğrudan bir şey diyemiyorum ancak bu servisi görüp diğer versiyonlarda denemeden de bir şey diyemiyorum. Bizim de başımıza benzer durumlar geliyor. Entegrasyon yaparken Java ile .net servislerinde sorunlar çıkıyor. Temel problem .net te program geliştirenlerin gayet özensiz ve dikkatsiz bir şekilde yazmasından kaynaklı.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
ozgu1234
Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 26 Kas 2015 10:12

Re: wcf web servisleri + delphi2007

Mesaj gönderen ozgu1234 »

Merhaba,

Diğer Delphi versiyonların da da denedim ama sonuç değişmedi. Delphi içindeki wsdl importer ı da denedim. Bazı fonksiyonlarda hata veriyor ancak açıyor.

Ancak fonksiyonlarını kullanmaya çalıştığımda hata alıyorum. WSDL leri açan ve bunları kullanmamızı sağlayan online test programları olduğunu söylemişsiniz. Tavsiye edebileceğiniz var mı ?

İlginiz için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
Mesajlar: 2248
Kayıt: 06 Ağu 2003 12:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: wcf web servisleri + delphi2007

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Lazım olduğunda Google'dan "Online WSDL Web Sevice Tester Java" gibi kelimeler yazıp aratıp indirip kullanıyorum. Bazıları Web Browser üzerinde oluyor onlardan verim alamadım daha çok yerele indirip kurup çalıştırdığım test toolları var. Geçende lazım olmuştu wizdl.exe diye bir tool ama sanırım .Net frameworkü kullanılarak yazılmış bir program. Onun gibi Java testerlar da var. SOAP tester filan diye aratın muhtemelen bulacaksınız birşeyler.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Cevapla