Merbaba,
dbgridde listelenen 23 tane alanım var bunlardan başlığı tıknanlarımın 2.dbgride aktarılması istiyorum bir türlü yapamadım yardımcı oabilir misiniz?
2.db gridle 1.dbgdrid aynı datasource bağlı olacak onda listelenen kayıtlarn hangi başlık tıkladıysa başlık ve kayıtlar olarak 2.gride listelenmesini istiyorum...
teşekkürler..
bir gridden diğer gride aktarma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- huseyinert
- Üye
bir gridden diğer gride aktarma
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
Re: bir gridden diğer gride aktarma
anladığım kadarı ile table birin içinde ( a ) alanı ( be ) alana taşımak istiyorsun ?
table1.edit;
table1acıklama.text:=table1not.text;
table1.edit;
table1acıklama.text:=table1not.text;
Zengin
- mustafasoy
- Üye
- İletişim:
iki grid aynı datasource bağlandığında ikisindede aynı veriler listelenir , bunu hangi amaçla istiyorsunuz?
procedure TForm1.dbgrid1TitleClick(Column: TColumn);
begin
ShowMessage(dbgrid1.Fields[Column.Index].FieldName);
end;
tıkladığınız kolonun adını yada index bilgisini yakayabilirsiniz sonrasında bir döngü ile iligli kolonun içeriğini başka bir datasete yada nesneye kopyalabilirsiniz
procedure TForm1.dbgrid1TitleClick(Column: TColumn);
begin
ShowMessage(dbgrid1.Fields[Column.Index].FieldName);
end;
tıkladığınız kolonun adını yada index bilgisini yakayabilirsiniz sonrasında bir döngü ile iligli kolonun içeriğini başka bir datasete yada nesneye kopyalabilirsiniz
Nasıl ki Soru sorarak öğrendiyseniz , öğrendiklerinizi cevap vererek öğretiniz.
- huseyinert
- Üye
hocam yapmak istediğimi şöyle özetleyeyim;
şimdi listelenen bir gridim var bu gridde 23 tane field var bunlardan balıklarına tıkladıklarımı ayrı bir yerde tutum başlıkları tıklananları excele aktarmak istiyorum... şuan itibariyle başlığa tıklanınca listvoxa başlık olarak attıp bir döngüyle listboxta başlık adı geçen field dataset-dbgridde eşleştirip bunları excele aktarmak kaldı fakat bu döngü yapısını bir türlü kuramadım... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
şimdi listelenen bir gridim var bu gridde 23 tane field var bunlardan balıklarına tıkladıklarımı ayrı bir yerde tutum başlıkları tıklananları excele aktarmak istiyorum... şuan itibariyle başlığa tıklanınca listvoxa başlık olarak attıp bir döngüyle listboxta başlık adı geçen field dataset-dbgridde eşleştirip bunları excele aktarmak kaldı fakat bu döngü yapısını bir türlü kuramadım... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
Tek bir ricam var mantığını kavra. Anlamadığın noktaları herzaman gelip sorabilirsin, memnuniyetle cevaplanır,,
DbGrid2'de hiçbir Alan eklemesi yapmıyorsun,,
İyi Çalışmalar.
DbGrid2'de hiçbir Alan eklemesi yapmıyorsun,,
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.DBGrid1TitleClick(Column: TColumn);
begin
With DBGrid2.Columns.Add do
Begin
FieldName:=dbgrid1.Fields[Column.Index].FieldName;
Title.Caption:=dbgrid1.Columns[Column.Index].Title.Caption;
End;
end;
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..