arkadaşlar herkese iyi çalışmalar:
hazırladığım bir projem var. delphi 10 ile yazıyorum veritabanı MSSQL2012 projemi yeni aldığım makineye aktardım ne delphi de nede sqlde bir sorun olmadı kurulum esnasında. projemide aktardım. veritabanı yedeğinide aktardım ancak ara ara bir gariplik oluyor. bir query yazıyorum sql de tüm alanların verileri ve verdiğim etiketler (alan isimleri) sağlıklı bir şekilde geliyor. ama bu queryi delphi içerisine attıgımda sql içerisinde gelen alanlardan birisi bazel gelmiyor. denemediğim şey kalmadı gelmeyen alanın otomatik verilen Expr1 vs adıne değiştirdiğim halde alanı delphi içerisindeki query de göremiyorum. bu ara sıra oluyor. konu ile ilgili fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. teşekkürler
ADO Query sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: ADO Query sorunu
Bu eksik gelen alanlı sorguda "select * from ..." fromatında bir view mı kullanıyorsunuz? Eğer öyle ise alan isimlerini tek tek yazmakta fayda var.
Şaban Şahin AKMAN
Re: ADO Query sorunu
ilgine teşekkür ederim. evet query içerisinde bu şekilde vir sorgu var. ama sorun çözüldü. aslında sorunu aştım diyeyim dolaylı bir yolla. sorguda gelmeyen alan veritabanında time olarak tanımlı bir alan bende o alanın ikizini oluşturup varchar yaptım sorun aşıldı ama çözülmedi. bir query içerisinde time olan bir alan neden gelmez fikrin var mı.