query

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Phoenixss
Üye

query

Mesaj gönderen Phoenixss »

selam arkadaşlar problem acil olduğu için forumu kontrol edemedim eğer benim sorduğum soru sorulmuşsa şimdiden affınıza sığınıyorum

problem:

query ile sorguladıktan sonra after scroll olayına query.edit yazıyorum daha önce problem yaratmıyodu ama şimdi cannot modify a read-only dataset diyo db ler salt okunur falanda değil problem ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum
Phoenixss
Üye

problem query edit moduna sokmaya çalıştığımda oluyo sadece after scroll da değilmiş eklemek isatedim
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

Mesaj gönderen mustafaozdemir »

büyük bir ihtimalle query nin requistlive özelliği false dır. eğer true yaparsan problemin çözülecektir.
Phoenixss
Üye

sorunun devamı olarak o problemden kurtuldum sayenizde teşekkür ederim dalgınlık ve telaş :) bir problemle daha karşılaştım aynı queryi de dbgrid içinde edit yapılabiliyor yani rowselection değil ve kayıt silemiyorum yani seçili kayıdı silerken error creating cursor handle diyor bunun sebebi ne olabilir ilginize teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

Mesaj gönderen mustafaozdemir »

kayıt silerken queryi nin open komutunu kullanıyorsunuz zannedersem. delete,create vs gibi sorgularda open yerine execsql yazmalısınız.
Phoenixss
Üye

query nin kendi içinde silmeyi denedim yani query.delete gibi ve ayrı bir query ile silmeyi denedim ve dediğinizi yaptım fakat her iki hatta üç türlüde aynı hatayı veriyo enoresultset with error creating cursor handle

yardımlarınızı bekliyorum
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye

Mesaj gönderen selimr »

TUpdateSQL bileşenini kullanırsan
sorun kalmaz