Proje adını değiştirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Proje adını değiştirme
Selam, projenin adını nasıl değiştirebilirim???
- greenegitim
- Üye
Re: Proje adını değiştirme
Hangi Delphi versiyonunu kullanıyorsun?
Projenin tamamını taşınmıyor, diğer formları kopyalama ile taşıyınca yapınca başka sıkıntılar çıkıyor...greenegitim yazdı:Save Project as
En son hido tarafından 20 Oca 2016 01:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
ertank yazdı:Hangi Delphi versiyonunu kullanıyorsun?
xe7 kullanıyorum.
- greenegitim
- Üye
http://stackoverflow.com/questions/2975 ... hi-project buradaki adımları bir incele
Mücadele güzelleştirir!
Xe7'de standart görünümde sağ tarafta Proje grubu listesi vardır. Tek proje olduğunda bu projenin adı kalın yazı ile yazılır. Üzerinde sağ tuş ile tıklayıp "Rename" seçeneğini seçersen değişiklik yapmana izin verir (önce veya üzerine tıklayıp seçersin, 2 saniye bekledikten sonra tekrar tıklarsan da olur. Ya da üzerine tıklayıp seçersin ve klavyeden F2 tuşuna basarsan da olur). Oraya yazacağın yeni isim projenin yeni adı olur.
Bunun dışında "File - Save Project As..." seçeneği ile de aynı işi yapabilirsin. Ancak bu eski proje dosyalarına dokunmadan yeni proje dosyaları oluşturur. Bazı durumlarda karışıklığa sebep verebilir. Burada dikkat etmen gereken bu seçeneğin "Unit" dosyalarına dokunmadan sadece Proje dosyasını (DPR, DPROJ) farklı isimle sakladığıdır. Önceki isimli proje dosyaları bilgisayarda durmaya devam eder.
Eğer proje kopyası almayacak isen ilk yöntemi kullanmanı tavsiye ederim.
İyi çalışmalar.
Bunun dışında "File - Save Project As..." seçeneği ile de aynı işi yapabilirsin. Ancak bu eski proje dosyalarına dokunmadan yeni proje dosyaları oluşturur. Bazı durumlarda karışıklığa sebep verebilir. Burada dikkat etmen gereken bu seçeneğin "Unit" dosyalarına dokunmadan sadece Proje dosyasını (DPR, DPROJ) farklı isimle sakladığıdır. Önceki isimli proje dosyaları bilgisayarda durmaya devam eder.
Eğer proje kopyası almayacak isen ilk yöntemi kullanmanı tavsiye ederim.
İyi çalışmalar.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Project Manager penceresinde F2 yapıp değiştirebilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN