Öncelikle biraz daha dikkatli kod yazmanız gerektiğini düşünüyorum. TProgressBar'ın Position property'si sayısal bir alan iken ona atadığınız değer neden bir string ? İkinci olarak, size yanıt veren insanlara bir teşekkürü çok görmemeniz gerekir. Kendi şahsımda gözlemlediğim bir davranışınız. Ben bu davranışınıza alınmadım ama alınanlar olabilir.
thelvaci yazdı:Öncelikle biraz daha dikkatli kod yazmanız gerektiğini düşünüyorum. TProgressBar'ın Position property'si sayısal bir alan iken ona atadığınız değer neden bir string ? İkinci olarak, size yanıt veren insanlara bir teşekkürü çok görmemeniz gerekir. Kendi şahsımda gözlemlediğim bir davranışınız. Ben bu davranışınıza alınmadım ama alınanlar olabilir.
"TProgressBar'ın Position property'si sayısal bir alan iken ona atadığınız değer neden bir string ? " hocam zaten sorunu anlamış olsaydım konuyu açmazdım rica etsem ayrıntı verirmisiniz anlamadım...
*** Geçmişte açmış olduğum konulara yanıtlayan ve ben o kişilere Teşekkür etmediğim için alınanlar için Teşekkürümü buradan topluca Teşekkür ederim, verilen bir cevaba teşekkür etmediysem bunun sebebi cevap veren kişiyi enayi yerine koymak değil amacım, forumda gereksiz bir kalabalık oluşmaması için, açıkcası sizede darıldım tuğrul hocam haklısınız ama bu tür uyarıları özelden bence yapmanız daha doğru olur.
thelvaci yazdı:Öncelikle biraz daha dikkatli kod yazmanız gerektiğini düşünüyorum. TProgressBar'ın Position property'si sayısal bir alan iken ona atadığınız değer neden bir string ? İkinci olarak, size yanıt veren insanlara bir teşekkürü çok görmemeniz gerekir. Kendi şahsımda gözlemlediğim bir davranışınız. Ben bu davranışınıza alınmadım ama alınanlar olabilir.
Tuğrul hocam size cevap yazdıktan sonra açmış olduğum konular ve cevap yazdıklarımı inceledim anladım ki viewtopic.php?f=2&t=35189 buradaki konuşlar sizi rahatsız etmiş, sayın hocam ergenler gibi davranıp resmen pusuda beklemişsiniz...
Tuğrul hocam size cevap yazdıktan sonra açmış olduğum konular ve cevap yazdıklarımı inceledim anladım ki viewtopic.php?f=2&t=35189 buradaki konuşlar sizi rahatsız etmiş, sayın hocam ergenler gibi davranıp resmen pusuda beklemişsiniz...
Pusuda beklememi gerektirecek bir şey yok, ayrıca pusuda bekleyecek bir karakterim de yok. Tanıyanlar bilirler, kimseden çekinmem doğruca söylerim ne düşünüyorsam. İnsanları kırmaktan imtina ederim doğru, lâkin karşı tarafın üslubuma aynı şekilde yanıt vermemesi durumunda anlayacağı lisan-ı münasipten konuşmaktan da çekinmem.
Açtığınız pek çok konuda gerek dikkatsizliğinizden gerek bilgi eksikliğinden özensiz sorularınızı gözlemliyorum. Buna rağmen, müteaddit defalar yardımcı olmaya çalıştım. Ya verilen yanıtları anlayamıyorsunuz ya da ben ve benim gibi açık sözlü insanlara karşı bir önyargınız var. Yaşınız kaç bilmiyorum ama ben ergen olacak yaşı çoktan geçtim.
Ayrıca bilgi seviyemi ve haddimi de bilirim. Bilmediklerim hususunda önerilenleri can kulağı ile dinler, birşeyler öğrenmeye çalışır ve yardımcı olanlara da teşekkür ederim. Dilerim siz de benzer davranışlar sergilersiniz.
İğneleyici ve alaycı cevabınızın içinde, TProgressBar'ın Position property'si hususunda bir açıklama istemişsiniz onu da yapmaya çalışayım. Yaptığınız işe saygınız olsa idi eminim, Progressbar1. yazdıktan sonra biraz bekler ve Position property'sinin Integer türünde olduğunu görürdünüz. Integer bir veri türüne string bir veri türü atamaya çalışarak programlama dünyasından hızlıca uzaklaşmanız gerektiğini düşünüyorum cidden. Bu size tatlıca yaptığımız bir çok uyarıdan sonra gelen bir mesaj olduğu için sert yazmışsın diyenlere pek katılmayacağım.
Bu kadar ufak şeylere dikkat edilmez ise, bir program nasıl geliştirilebilir ki ? Özensizliğinizden kastım budur. Hemen hemen bütün mesajlarınızda bu ve buna benzer hususlar mevcut. Umarım programlama işini meslek olarak icra etmiyorsunuzdur. Aksi taktirde bu eleştirilerden dersler çıkarmalı ve önce temel hususları öğrenmeye çalışmalısınız.
thelvaci yazdı:İğneleyici ve alaycı cevabınızın içinde, TProgressBar'ın Position property'si hususunda bir açıklama istemişsiniz onu da yapmaya çalışayım. Yaptığınız işe saygınız olsa idi eminim, Progressbar1. yazdıktan sonra biraz bekler ve Position property'sinin Integer türünde olduğunu görürdünüz. Integer bir veri türüne string bir veri türü atamaya çalışarak programlama dünyasından hızlıca uzaklaşmanız gerektiğini düşünüyorum cidden. Bu size tatlıca yaptığımız bir çok uyarıdan sonra gelen bir mesaj olduğu için sert yazmışsın diyenlere pek katılmayacağım.
Bu kadar ufak şeylere dikkat edilmez ise, bir program nasıl geliştirilebilir ki ? Özensizliğinizden kastım budur. Hemen hemen bütün mesajlarınızda bu ve buna benzer hususlar mevcut. Umarım programlama işini meslek olarak icra etmiyorsunuzdur. Aksi taktirde bu eleştirilerden dersler çıkarmalı ve önce temel hususları öğrenmeye çalışmalısınız.
hocam ben bile okurken utandım arkadaşı düşünemiyorum...ama çok doğru konuşuyorsunuz yaptığımız işi daha çok ciddiye almak lazım.kaidesizki sizlerden daha öğreniceğimiz çok şey var ben bunu şimdi birdaha anladım....bu konuyada bu yorumuz yuzunden yorum yazdım yanlıs anlaşılmasın on numara bir cevap olmus cunku....
thelvaci yazdı:İğneleyici ve alaycı cevabınızın içinde, TProgressBar'ın Position property'si hususunda bir açıklama istemişsiniz onu da yapmaya çalışayım. Yaptığınız işe saygınız olsa idi eminim, Progressbar1. yazdıktan sonra biraz bekler ve Position property'sinin Integer türünde olduğunu görürdünüz. Integer bir veri türüne string bir veri türü atamaya çalışarak programlama dünyasından hızlıca uzaklaşmanız gerektiğini düşünüyorum cidden. Bu size tatlıca yaptığımız bir çok uyarıdan sonra gelen bir mesaj olduğu için sert yazmışsın diyenlere pek katılmayacağım.
hocam ben bile okurken utandım arkadaşı düşünemiyorum...ama çok doğru konuşuyorsunuz yaptığımız işi daha çok ciddiye almak lazım.kaidesizki sizlerden daha öğreniceğimiz çok şey var ben bunu şimdi birdaha anladım....bu konuyada bu yorumuz yuzunden yorum yazdım yanlıs anlaşılmasın on numara bir cevap olmus cunku....
seci20 sana ne oluyor, bir soru sorduğumda tuğrul hoca cavap yasın diye yalakalık mı yapıyorsun aklınca iyice formun tadını kaçırdınız. sana ata sözlerimizin biriyle cevap vermeyi bilirdim ama neyse....
Sayın adminler bu açmış olduğum konu resmenmındar oldu, konuyukilitleyinizüçünçü kişiler olaya müdahil olup daha fazla gerginlik yaratmaya çalışıyorlar....
seci20 sana ne oluyor, bir soru sorduğumda tuğrul hoca cavap yasın diye yalakalık mı yapıyorsun aklınca iyice formun tadını kaçırdınız. sana ata sözlerimizin biriyle cevap vermeyi bilirdim ama neyse....
Sayın adminler bu açmış olduğum konu resmenmındar oldu, konuyukilitleyinizüçünçü kişiler olaya müdahil olup daha fazla gerginlik yaratmaya çalışıyorlar....
bu hiddetin kime arkadaşım ne yalakalığı kendi yapılmasını istemediğin şeyi bana neden yapıyorsun ? beni tanıyormusunda böyle konuştun orayı çözemedim.bence senin iletişim sorunun var insanlarla nasıl iletişim kuracağını bilmiyorsun.Atalarımızın sözünü bana laf diye sokmaya çalışıcağına onların nezaketini al vesselam.....