İyi akşamlar. Tv izleme projemin windows versiyonunu hazırlıyorum tek kanal simge olayı kaldı. Önce FireMonkey yapmıştım amma bazı sorunlardan dolayı VCL projeyi yeniden tasarlayıp kodladım. Şimdi ListView ImageList bağladım tek resim ekleyemiyorum. Hata vermiyo boş geliyo liste.
İlk olarak TImageList create etmişsiniz ama onu free etmediğiniz için bir adet memory leak'iniz var demektir. İkinci olarak; create ettiğiniz ImageList'in içine hiç bir image yüklememişsiniz. Tavsiyem form üzerine bir TImageList koyup, içine image'ler ekleyip onu kullanmanız.
thelvaci yazdı:İlk olarak TImageList create etmişsiniz ama onu free etmediğiniz için bir adet memory leak'iniz var demektir. İkinci olarak; create ettiğiniz ImageList'in içine hiç bir image yüklememişsiniz. Tavsiyem form üzerine bir TImageList koyup, içine image'ler ekleyip onu kullanmanız.
Merhaba hocam. Aslında kodlarım biraz büyük düzenlerken silimişim her halde imagelist kısmını. Dediğiniz gibi yeni bir proje açıp denedim normalde imageliste bir resim ekleyip öyle test ettim sorun olmadı. Kodla yaptım sorun olmadı aslında. Amma benim resimleri netden çektiği için boyut misal 250x250 bunu imagelist 40x40 yaptığımdan sadece oraya kadar resmi kesip alıyor. Amma ben Stretch olarak resmi imageliste almak istiyorum kodlarda öyle bir fonksiyon göremedim.
Imagelist streching yapamaz. Thumbnail boyutu ne ise onu vermeniz gerekir. Boş gelme sebebi boyutu. Image değişik boyutlarda resim eklenmeye çalışınca listeyi sıfırlar. Debug da bakın göreceksiniz. Bunun yerine dosyayı dowload edip krpma yapıp imageliste eklerseniz hepsi aynı boyut olur. Sonra indirilen silinir. Ancak mobil bu denli bir işlemi kaldırır mı bilemem.