IOS App Store Yükleme
IOS App Store Yükleme
Kolay gelsin arkadaşlar ve abilerim,
Uygualam tamamdır.Ios similator uzerinden derleme de tamamdır.Fakat şu app stora nasıl yükleyeceğiz.
Sısaıyla şu adımları şu şekilde izle diyecek olan yok mu ?
@beklentili diye bir arkadaşımız yapmış ama ben bir türlü beceremedim
Uygualam tamamdır.Ios similator uzerinden derleme de tamamdır.Fakat şu app stora nasıl yükleyeceğiz.
Sısaıyla şu adımları şu şekilde izle diyecek olan yok mu ?
@beklentili diye bir arkadaşımız yapmış ama ben bir türlü beceremedim
Re: IOS App Store Yükleme
Maalesef adım adım anlatamayacağım, kabaca bilgi vereyim. Sürekli değişiyor uygulama yükleme süreci.
developer hesabınızla itunesconnect.apple.com sitesine üylik oluşturun, developer hesabını aldığınız mail adrersini kullanın.
Uygulamanızı burada ekleyin, bilgilerini girin.
xcode'da ynı developer account ile oturum açın.
uygulamayı publish etmek istediğinizde tanımlamış olduğunuz uygulamayı bulacaksınız.
xcode derleme sonucunda uygulamanızı otomatik olarak siteye yükleyecektir.
yine itunesconnect sitesinden istenen modeller için kullanım videoları ekran görüntüleri oluşturun. Bu süreç çok can sıkıcı, 4s'den ipad2'ye gerçek cihazlar bulmanız gerekecek, simulatörden yüksek çözünürlüklü video çekmek zor iş.
developer hesabınızla itunesconnect.apple.com sitesine üylik oluşturun, developer hesabını aldığınız mail adrersini kullanın.
Uygulamanızı burada ekleyin, bilgilerini girin.
xcode'da ynı developer account ile oturum açın.
uygulamayı publish etmek istediğinizde tanımlamış olduğunuz uygulamayı bulacaksınız.
xcode derleme sonucunda uygulamanızı otomatik olarak siteye yükleyecektir.
yine itunesconnect sitesinden istenen modeller için kullanım videoları ekran görüntüleri oluşturun. Bu süreç çok can sıkıcı, 4s'den ipad2'ye gerçek cihazlar bulmanız gerekecek, simulatörden yüksek çözünürlüklü video çekmek zor iş.
Çok teşekkür ederim.
Şu hususta bir problem var ben , xcode da derleme işini nasıl yaptıracağım delphiden
Video işi ve modelleme işini halletmeye çalışacağım.
Çok teşekkür ederim
Şu hususta bir problem var ben , xcode da derleme işini nasıl yaptıracağım delphiden
Video işi ve modelleme işini halletmeye çalışacağım.
Çok teşekkür ederim
Hala bu sorunu halledemedim.Bir arkadaşımız yardımcı olsa bana çok makbul geçer.
Teşekkürler
Teşekkürler
Aşağıdaki adreste anlatılıyor nasıl yayınlanacağı:
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... _App_Store
xcode'a girmenize gerek kalmadan ipa dosyası oluşuyormuş. ipa dosyasını yine itunnesconnet sitesine yüklemeniz gerekiyor.
Dokümanın ana girişi şurası:
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... evelopment
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... _App_Store
xcode'a girmenize gerek kalmadan ipa dosyası oluşuyormuş. ipa dosyasını yine itunnesconnet sitesine yüklemeniz gerekiyor.
Dokümanın ana girişi şurası:
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... evelopment
Teşekkürler
@mkysoft
Fakat benim Targetların içerisinde ne yaptıysam Ios Device gelmedi
Windows 7
DX Seatlle 10
@mkysoft
Fakat benim Targetların içerisinde ne yaptıysam Ios Device gelmedi
Windows 7
DX Seatlle 10
macos gerekiyor, ios derlemesi için.
iOS'a program geliştirmek için, Apple developer lisansı almanız ve MacOS bir makineniz olması gerekiyor. Kendi bilgisayarınıza vmWare üzerinde bir sanal makine de kurabilirsiniz. İlla ayrı bir bilgisayar olması gerekmez.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
@mussi ve @mkysoft herşey mevcut developer lisansı , mac ve Iphone 6s telefon gerekli düzenlemeler izinler ama nedense bir türlü olmuyor.
Ios Device seçeneği çıkmadı
Ios Device seçeneği çıkmadı
Project Manager'da Target Platforms diye bir kısım var. Sağ tıklayıp Add Platform... seçeneği ile iOSDevice64 seçeneğini eklemeyi deneyin.
Bunun çıkması için de Multi Device Application oluşturmanız lazım. VCL uygulaması oluşturmuşsanız çıkmayabilir.
Kolay gelsin.
Bunun çıkması için de Multi Device Application oluşturmanız lazım. VCL uygulaması oluşturmuşsanız çıkmayabilir.
Kolay gelsin.
@mussimsek bey teşekkürler.
Yalnız tekrar belirtmek isterim ki bir firemonkey projesi ve kesinlikle Add target platform kısmı çıkmıyor.
FireMonkey çünkü aynı uygulamayı derleyip Google Playe attım.
Yalnız tekrar belirtmek isterim ki bir firemonkey projesi ve kesinlikle Add target platform kısmı çıkmıyor.
FireMonkey çünkü aynı uygulamayı derleyip Google Playe attım.
delphi'yi kurarken ios desteğini kurmamış olabilir misiniz?
test amaçlı yeni bir multi device proje oluşturup deneyebilir misiniz?
test amaçlı yeni bir multi device proje oluşturup deneyebilir misiniz?
Yeni proje açtığım zaman Ios Device çıkıyor ama benim hali hazırda olan projemde mevcut değildir.
Nedenini anlayabilmiş değilim
O zaman yeni bir proje açıp, eski projenizi kopyala->yapıştır ile oraya taşıyın.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Aslında çözüm yukarıdaki mesajınızda saklı.gaus yazdı:Yeni proje açtığım zaman Ios Device çıkıyor ama benim hali hazırda olan projemde mevcut değildir.
Mustafa hocam, da konunun çözümünü anlatmış zaten. Ben de biraz daha detaylandırayım.mussimsek yazdı:O zaman yeni bir proje açıp, eski projenizi kopyala->yapıştır ile oraya taşıyın.
Kolay gelsin.
Proje platform ve ayar bilgileri dproj dosyasında yer alır. Kısacası;
1- Yeni bir Multi Device Application projesi oluşturun.
2- Project Manager'dan otomatik eklenen ana formu, sağ tuş menüsü ile seçerek projeden çıkarın.(Remove From Project menüsü). Yalnızca proje dosyanız kalacaktır. Bu aşamada projeye yeni bir isim de verebilirsiniz.
3- Yeni bir klasör oluşturun.
4- Projeyi yeni oluşturduğunuz klasöre kaydedin.
5- Eski Projenizdeki yalnızca .fmx ve .pas dosyalarını manuel olarak kopyalayıp yeni klasöre yapıştıran.
6- Project Manager'dan proje üzerinde sağ tuş menüsü (Add menü seçeneği) ile bütün .pas dosyalarını projenize ekleyin.
Target Platforms kısmından iOS Device platformu görünecektir.