Indy Konu Anlatımı..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Indy Konu Anlatımı..

Mesaj gönderen muskut »

S.A.

Arkadaşlar acilinden dökümana, adrese ihtiyacım var. Bildiğiniz INDY compenentlerinin kullanımını anlatan bir site var ise. (about.delphi, http://www.indyproject.org siteleri hariç)

Benim aradğım daha çok konu anlatımı gibi, makalelerin, örneklerin olduğu bir site veya kaynak.

Bildiğini bir kitap adı falanda varsa olabilir. İnternet üzerinde baya bir aradım ama istediğim türde bilgiye ulaşamadım. Eğer böyle bir kaynaktan haberiniz var ise; yardımlarınızı bekliyorum...

Selametle...
Kullanıcı avatarı
safak
Şafak EBESEK
İletişim:

Mesaj gönderen safak »

İhsan Karagülle, Zeynettin Pala
Delphi İle İnternet Proframcılığı

İçinde indy bölümü var. Çok iyi değil ama gene de temel işler için fikir veriyor.

İnternette hep kırık dökük blgi var. Nevronadan IndyinDeepth diye bir e-book var. Dönemsel olarak üye olunuyor. İçeriğini bilmiyorum.

Google'den sıkı bir arama yaparak aradığın komponentler için bilgi alabiliyorsun. Biraz ingilizce biraz da göz lazım.

Indy Demeoları oldukça iyi. Onları inceleyerek bir çok şey yakalanabilir.

Eğer geleneksel işlemleri en alt bileşenlerine ayırabiliyorsanız, indy dışında bir şeyler kullanabilirsiniz. Indy bileşenlerinin çoğu, hep aynı komponenetin özel protokollerle donatılmasıyla ortaya çıkıyor.

TurboPower internet bişeşenleri de çok güçlü. Üstelik dökümanı da var. SourceForge den bulunabiliyor.

Eğer indy'e hiç başlamadıysanız, temel bileşenlerle işiniz halletmeniz projenize bağlı olarak hem çok kolay hem de hafif olabilir. Indy deki en büyük dezavantaj dökümantasyonun neredeyse gizli olması ve buna bağlı olarak sistemin nasıl çalıştığını anlamak için source kontrolleri yapmak. Ayrıca blocked modda çalışması herzaman uygun bir çözüm değil. Özellikle asenkron haberleşme protokolu hazırlamak isterseniz.

Projenizden bahsetmeyi uygun görürseniz -sizin çoktan geçmiş olduğunuz şeyleri yeninden yazarak vaktinizi almak riski olsa bile- ana yol üzerinde fikir paylaşımında bulunabiliriz
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Veya Zeydin Pala'nın 34 konuda delphi 7 kitabı ancak safak'ın söylediği kitap sanırım daha geniş.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen muskut »

Eyvallah, elinize dilinize sağlık. Böyle cevaplar beni mutlu etti. Şuanda kaynak aramam bir proje için değil. Sadece bir grup makale girişimim için olacaktı. Hem makale hemde öğrenmek istediğimden arıyordum. Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.