ekrandegeri karşılığı olan A değeri ve 1 değerini şifrelemek istiyorum. Kolay yoldan kırılmaması için. İnternette bakındım genelde edit içindeki veya girilen değeri şifreliyor ama bu şekilde kod içinde nasıl şifrelenecek onu bulamadım.
Kırılma işlemi ustasına dek gelirse kaçmaz fakat orta seviye kırıcılara vede piyasada bilinen tipik kırma yöntemlerine karşı alabileceğiniz olası yöntemden bir tanesi, bildiğim kadarıyla ;
String ifade, karakterlerine parse edilip double veya integer tiplerinde fonksiyon içerisinde saklanırsa, karşılaştırma bu fonksiyon üzerinde yapılırsa hex ve ram editörlerinde ifadeye rastlanılmaz.
Karşılaştırma timer nesnesi içerisinde olup timere ait interval değeri randomize edilirse vede karşılaştırma sonrasında herhangi bir uyarı mesajı verdirilmezse programın debugger içerisinde kırılması fevkalade zorlaşır.
Hatta karşılaştırma işlemini çiftlerseniz vede bunu değişkenle kontrol ettirirseniz program kendisinin kırıldığını algılayabilir sonrasında size sahip yardım et tarzında mail bile atabilir yani gerisi size kalır !
Kalk ve işe yarar bir şey yap! Çünkü Allah (c.c.) yeniden başlayanların yardımcısıdır.
String ifade, karakterlerine parse edilip double veya integer tiplerinde fonksiyon içerisinde saklanırsa, karşılaştırma bu fonksiyon üzerinde yapılırsa hex ve ram editörlerinde ifadeye rastlanılmaz.
bunun için bir örnek yazabilirmisiniz veya link verebilirmisiniz.
function comp(sec:Boolean): string; //password
var
cd_text:array[0..7] of Integer;
cd_s:integer;
begin
if sec then
begin
cd_text[0]:=112;
cd_text[1]:=97;
cd_text[2]:=115;
cd_text[3]:=115;
cd_text[4]:=119;
cd_text[5]:=111;
cd_text[6]:=114;
cd_text[7]:=100;
result:='';
for cd_s:=0 to high(cd_text) do result:= result + chr(cd_text[cd_s]);
end
else
begin
result:='';
end;
end;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
showmessage(comp(true));
showmessage(comp(false));
end;
Kalk ve işe yarar bir şey yap! Çünkü Allah (c.c.) yeniden başlayanların yardımcısıdır.
Eğer kendinizin kod yazması gerekmiyor ise uluslararası kabul görmüş AES256-SHA şifreleme yöntemini kullanabilirsiniz. Aşağıdaki iki link ticari kullanımı ücretsiz olarak bu şifreleme yöntemini Delphi ile kullanmanıza izin veriyor.