Merhabalar,
Delphi de Default Layut, Classic Layout ve saire gibi bir kaç görüntü seçenekleri bulunmakta. Bunların yanında sizde istediyiniz paletleri kendinize göre ayarlaya biliyorsunuz. Bunu çoğumuz bilmekteyiz.
Şimdi sorunum bunun ile ilgili, Ofiste Leptopuma bir monitör bağlayıp çalıştığım için bir klasik ayar yapmıştım.
Ayarda Kod ekranı Diğer monitörde kalıyordu, leptopumda sadece bir kaç palet duruyordu..
Delphiyi Default Layout moduna geçirmeden kapatdığım için şu an Tool Palet çıkıyor ekranıma.
Şimdi ikinci bir monitör olmadan ayarları sıfılmamam mümkünmü acaba?
Önceden teşekkür ederim..
Delphi Pencere ayarları
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Re: Delphi Pencere ayarları
Merhaba;
Delphi IDE'si kapalıyken (veya işlem yaptıktan sonra kapatıp açmanız gerekir), Regedit (Başlat > Regedit arattırarak bulabilirsiniz)'i çalıştırarak;
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Embarcadero\BDS\18.0\Session anahtarına tıklayın.
Not: 18.0 Delphi sürüm numarasıdır.
Bu kısımda;
olarak değiştirerek sorununuzu çözebilirsiniz.
RuntimeDesktopName ile çalışma anındaki IDE görünümü, DesktopName ile de tasarım anındaki görünümü belirleyebilirsiniz.
Varsayılan IDE görünümleri; Classic Undocked, Debug Layout, Default Layout'tur. Özel bir Layout oluşturduysanız, bu Layout'un adını yazabilirsiniz.
Delphi IDE'si kapalıyken (veya işlem yaptıktan sonra kapatıp açmanız gerekir), Regedit (Başlat > Regedit arattırarak bulabilirsiniz)'i çalıştırarak;
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Embarcadero\BDS\18.0\Session anahtarına tıklayın.
Not: 18.0 Delphi sürüm numarasıdır.
Bu kısımda;
Kod: Tümünü seç
"RuntimeDesktopName"="Debug Layout"
"DesktopName"="Default Layout"
RuntimeDesktopName ile çalışma anındaki IDE görünümü, DesktopName ile de tasarım anındaki görünümü belirleyebilirsiniz.
Varsayılan IDE görünümleri; Classic Undocked, Debug Layout, Default Layout'tur. Özel bir Layout oluşturduysanız, bu Layout'un adını yazabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim, dün akşam Ali arkadaşın yardımı ile sorunu çözdüm. Fakat kurduğum tüm component setim gitdi ve yeniden kurmak zorunda kaldım. Ancak cevabınızdan görüyorum ki komponentler silindmedende çözüm varmış, tekrar teşekkür ederim Allah razı olsun.
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Rica ederim.
Önemli olan sorununuzun çözüm bulmasıdır.
Delphi Regedit'i son derece organizeli kullanır. IDE veya kullanım özelliklerinin (Options, Compiler, vb.) tümü Regedit'te kayıt anahtarları ile saklanıyor.
Önemli olan sorununuzun çözüm bulmasıdır.
Delphi Regedit'i son derece organizeli kullanır. IDE veya kullanım özelliklerinin (Options, Compiler, vb.) tümü Regedit'te kayıt anahtarları ile saklanıyor.
Geniş bilgilerinizden dolayı size minnetdarım, çok çok teşekkür ediyorum..
Kolay gelsin işlerinizde..
Kolay gelsin işlerinizde..