cizdigim bir şeklği nasılş bir nesne haline getire bilirim

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sonsuz052
Üye
İletişim:

cizdigim bir şeklği nasılş bir nesne haline getire bilirim

Mesaj gönderen sonsuz052 »

cizecegim bir resmi veya şekli button gibi nesne haline nasıl getire bilecegimi vede yaptıgım programı nasıl component yapacagımı söylerseniz çok sevinirim herkese teşekkürler :D :lol:
Hiç birşey imkansız degildir
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

maalesef bu öyle birkaç paragraf yazıda anlatılabilecek bir konu değil, geniş biraz. Piyasadaki Türkçe kitaplardan faydalanıp, takıldığınız hususları buraya yazmanız daha iyi olacaktır.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
FXERKAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen FXERKAN »

sami selam caney.

öncelikle mustafa hocama katılıyorum.

bende senin dediğim şeyi yapmakla oldukça uğraşıyorum. tabii biraz kasıyor. eğer html sayfalarındaki MAP olayını biliyorsan ona benzer bişey yapmaya çalışyrum.

anladığım kadarıyla senin progdada lazım oldu :-)

sana basit bir yol söyliyim. şimdi bir tane image nesnesi koy formuna. çizimini ona yap. işte image1.canvas işlemleri ile. bunula ilgili örnekler bulabilisin.

bu çizeceğin şey direkmen nesne olacaktır zaten. ancak bi sorun var. (belki senin için geçerli değildir) bu çizim ne şekilde olursa olsun kapladığı alan karedir. yani sen bir daire çizmişsindir mesela, dairenin çizgileri dışındaki alana tıkladığın zamanda bu daireye tıklamışsın gibi olacaktır.

eğer bu senin için sorun değilse bu işini görür. ancak sorunsa çizdiğin çizgilerin koordinatlarını bir dizide tutturman lazım. tabii öncelikle bir dizi componentı gibi birşey yapman lazımki her çizdiğin için ayrı bir nesne olsun.

bu arada eğer yapar yada biryerleden component bulur yada işte birşeyler yaparsan benimde haberim olsun. çünkü ben artık uğraşmayı bıraktım
:-) hadi görüşürüz kendine iyi bak. s.a.
[ F X E R K A N © - E r k a n Ç İ F T Ç İ ]
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Ben yaptığım programlarımdan birinde böyle birşey yaptım. TImage sınıfından bir nesne türettim, bu bir kare içinde bir yuvarlak var ve ortasında rakam yazıyor.Birkaç procedure sahip. Benim için önemli olan nesnelerin renk değiştirmesiydi oyüzden sadece bunu yapıyor :D Örnek olması için gönderebilirim ama bence yeni component oluşturmayı öğrenmen senin için çok iyi olur.:)