DosyaTip Dönüştürme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

DosyaTip Dönüştürme

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Merhaba,
Formatı ( uzantısı ) farklı müzik dosyalarını kendi projem içinde uygun formata ( mp3 ) dönüştürebilirmiyim.
Müzikler adında içeriği sürekli güncellenen bir klasörüm var. Program her açıldığında bu klasörü kontrol edip uzantısı mp3 olmayanları dönüştürsün istiyorum.
Bunun için ne yapmalıyım, format factory gibi bir programı proje içinde çağırıp işi onamı yaptırmalıyım yoksa bunu yapmanın başka yolları varmı?
Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Re: DosyaTip Dönüştürme

Mesaj gönderen SimaWB »

MP3'e dönüşüm için "MP3 encoder" şeklinde aratırsanız birçok kütüphane bulabilirsiniz. Fakat genelde ücretlidir. Çünkü MP3 ücretsiz bir dosya formatı değildir. Ticari bir program yada cihaz MP3 dosyası oluşturuyorsa lisans satın almalıdır. Bknz: http://www.mp3licensing.com

Eğitim amaçlı ücretsiz encoding yapan kütüphaneler mevcut. Ben Lame MP3'ü kullanıyorum(lame_enc.dll).

Ses dönüşümleri "New Audio Components package"ı kullanıyorum. Bir zamanlar code.google.com 'da open source sunuluyordu. code.google.com kapanınca bende projeyinin bir kopyasını GitHub'a taşıdım: https://github.com/SimaWB/newac
Converters örneklerine baktığınızda birçok dönüşüm için hazır örnekleri olduğunu görürsünüz.
There's no place like 127.0.0.1
Lord_Ares
Üye

SimaWB hocam bilgi ve örnek için teşekkürler. Paylaşımınızı incelerken dikkatimi şu çekti bu komponentin desteklemediği bir dosya türüne çevirmek gerektiğinde nasıl yapıyorsunuz ? Örneğin webm, TS gibi dosyalara dönüştürmek gerektiğinde
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

Her formatın yapısını bilmeli ona göre dönüşüm yapmalısınız. İşin içinde codec varsa lame_enc.dll gibi her dosya formatı için bir "encoder" bulmalısınız. Yoksa ve ses formatının kaynak kodları varsa genelde C ile yazılmış olduğu için bunu Delphi'ye dönüştürmeye çalışmalısınız ki bu çok da kolay olmaz.

Yada ffmpeg veya sox gibi komut satırından çalıştırabileceğin araçlar kullanabilirsin.
There's no place like 127.0.0.1
Lord_Ares
Üye

Çok teşekkürler emeğinize elinize sağlık. Biraz inceleyip söylediklerinizden yola çıkarak denemelerde bulunayım. İnşallah olur :))