excel formil

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
zengin
Üye

excel formil

Mesaj gönderen zengin »

s.a

excel formil

Kod: Tümünü seç

=TOPLAM(F16:I16)

cxCurrencyEdit3.Value:=cxCurrencyEdit1.Value (buradaki 2 nota üst üst olan yere ne yazmalıyım)cxCurrencyEdit2.Value;

ben bu formilin iki nokta üst üste olan bu formili delphiye nası cevirebilirm
Zengin
Lord_Ares
Üye

Re: excel formil

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Amacınızı tam anlamış değilim, biraz daha açıklayıcı olursanız daha doğru anlayabiliriz

/// (tabi aktif kitabı ve çalışma sayfasını belirttiyseniz böyle belirtmediyseniz bu kodlar ile hata alırsınız hatırlatayım )
1) excelde bir hücreye formül atamak ise amacınız aşağıdaki gibi yazıcaksınız.

ExcelApp.Range['A11', 'A11'].Formula := '=Sum(A1:A10)';

2) Amacınız excelde formul ile toplamı alınmış hücredeki bilgiyi alıp delphiye aktaracaksanız aşağıdaki gibi

ExcelApp.Cells[1, 1].Value :='111'
zengin
Üye

Mesaj gönderen zengin »

ustacıgım
amacım exceldeki olan =TOPLAM(F16:I16) bu formülü delphi tarafında kullanmak istiyorum excelle bir işim yok ? fakat iki nokta üst üste olan excel formilini delphide uyarlayamadım bu konuda yardım gerekiyor kolay gelsin
Zengin
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Mesaj gönderen xozcanx »

Merhaba,
Yapmak istediğiniz form üzerinde bulunan birden falza Edit nesnelerinin içeriğini aralık vererek toplatmak mı istiyorsunuz?
Normalde yapılan

cxCurrencyEdit1.Value:=cxCurrencyEdit2.Value+cxCurrencyEdit3.Value+cxCurrencyEdit4.Value+cxCurrencyEdit5.Value;
Yerine

cxCurrencyEdit1.Value:=cxCurrencyEdit2.Value:cxCurrencyEdit5.Value;
araya yazılmayan cxCurrencyEdit3 ve cxCurrencyEdit4 değerlerinide kapsamasını istiyorsunuz!
doğru anlamışsam yardımcı olmaya çalışayım.

İyi Çalışmalar.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
zengin
Üye

Mesaj gönderen zengin »

örnek olan excel formül ben bunu kendi delphi içinde uyarlıyorum cxCurrencyEdit3.Value := cxCurrencyEdit2.Value : cxCurrencyEdit1.Value; işte buradaki + toplarsam değer yanlış çıkıyor oysa excelde resimde görüldüğü gibi farklı çıkıyor =TOPLAM(F16:I16)
Exceldeki formil F16 da tutar alanı 3.016,23 ve I16 Alandaki tutar alanı 0 sıfır çıkan sonuç tutarı 7.977.08 çıkıyor işte bu sonucu delphi tarafında almak istiyorum
Zengin
zengin
Üye

Mesaj gönderen zengin »

ustalarım exceldeki =TOPLAM(F16:I16) formül yan yana hesaplama yapılıyormuş

cxCurrencyEdit39.Value:=cxCurrencyEdit31.Value + cxCurrencyEdit32.Value + cxCurrencyEdit33.Value + cxCurrencyEdit34.Value;
olarak toplatınca oldu teşekkür ederim kolay gelsin
Zengin