Merhabalar;
Belki yanlış yerde soruyorum düşündüm sorum veritabanınıda programlamayıda içeriyor. Yanlış yer ise özür dilerim.
Hazırladığım projeyi C sürücüsünde diğilde D sürücüsünde kullanıyorum.Yani yedekte amacım çökmelerden dolayı zarar görmemek.
projeyi setup hale getirmedim çünkü eklemeler yapıyorum.
Delphi7 ve DBaseIV kullanıyorum. Fribird i kullanmaya zorlanıyorum ama onuda öğrenicem.
Sorum şu bu iş C sürücüsündemi iyi olur D sürücüsündemi yoksa fark etmiyormu. Normalde fark etmiyor çalışıyor ama bizim bu yüzeysel bilgimizden dolayı öyle görünüyor olabilir.
teşekkür ve saygılarla.
Proje hangi sürücüde oluşturulmalı.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
benim tecrübelerim doğrultusunda söleyebilirim ki; işletim sisteminin kurulu olduğu dizinde işlemlerini gerçekleştirme. Farklı sürücüde çalışman güzeldir. Ama çalışırken veri tabanını falan işaret ederken veyahut bir resim adresi gösterirken vereceğin adres "d:\projem\resource\resim.jpg" şeklinde olmamalıdır. Yoksa programı başka makinaya attığında çalımayacaktır. Adreslemelerin exe dosyanın bulunduğu yola (diyelim ki BIN klasörünün içinde) göre olmalıdır "..\resource\resim.jpg" Bu şekilde çalışırsan evelallah bi sorun yaşamazsın. Umarım bir fikir vermişimdir.
vesselam.
vesselam.
Merhaba,
Sorunuzu gelince, ben de imkanım varsa,
C - sadece programlar (Windows,Office, Winzip vs.) için,
D - çalışmalarım için
E - Yedek ve arşiv için kullanıyorum.
Bir sorun olursa, C'ye format atıp yeniden kuruyorum. Rahat oluyor. Yani C'de kaybolursa üzüleceğiniz hiçbirşey olmaması en güzeli.
Kolay gelsin.
doğru yere taşıdım. Her forumun altında ne tip mesajlar atılabileceği yazıyor. Bir kere hepsini incelerseniz, kafanızda oturur sanırım. Ayrıca bazı forumlarda duyurular var. Onlar da forumun amacını daha detaylı olarak açıklıyorlar.Belki yanlış yerde soruyorum düşündüm sorum veritabanınıda programlamayıda içeriyor. Yanlış yer ise özür dilerim.
Sorunuzu gelince, ben de imkanım varsa,
C - sadece programlar (Windows,Office, Winzip vs.) için,
D - çalışmalarım için
E - Yedek ve arşiv için kullanıyorum.
Bir sorun olursa, C'ye format atıp yeniden kuruyorum. Rahat oluyor. Yani C'de kaybolursa üzüleceğiniz hiçbirşey olmaması en güzeli.
Kolay gelsin.
Edindiğim deneyimler ile bir de şunu söyleyebilirim: Eğer ticari bir program yapmayı düşünüyorsanız, kullanıcı veri tabanını programı kurduğu dizinde saklı tutmak istemeyebilir. Güvenlik açısından veri tabanını farklı bir dizine taşımak isteyebilir. Programınızda bunun içinde bir modül oluşturmalısınız. Bu modül ile de veri tabanını istediği dizine taşıtabilmelisiniz. Sonrada veri tabanınının adresini bir şekilde saklı tutmalısınız. Bunun için Registry, INI veya sizin bulacağınız bir yöntem olabilir.
Vesselam
Vesselam