[Çözüldü ] Kod Editör türkçe karakter sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Merhaba, hepinize hayırlı bayramlar.
Delphi Xe10 sürümünü yeni kurdum. Kod yazarken timer yazıp crtl - space yaparsam hiç birşey çıkmıyor. Fakat TIMER yazıp yaparsam sorun yok.
Gördüğüm kadarıyla türkçe karakter kullanarak yazarsam (i ,ç,ş gibi) aradığım çıkmıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim.
En son Lord_Ares tarafından 13 Eyl 2016 12:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
ertank
Kıdemli Üye

Re: Kod Editör türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Daha önce forumda birçok kişi Delphi IDE Fix Pack kurarak sorunun düzeltiğini bildirmişti. Aşağıdaki linkten indirip kurabilirsiniz. Ücretsizdir.
http://andy.jgknet.de/blog/ide-tools/ide-fix-pack/

Ancak maalesef geliştiricisi artık Delphi IDE için yama yapmayı bırakmış durumda. Bir sonraki Delphi sürümünde bu sorunu düzeltmek mümkün olmayabilir.

Sorun Embarcadero firmasına Delphi 10 Seattle için "bug" olarak bildirilmişti. Ancak halen düzeltilmedi.
Lord_Ares
Üye

Evet bende konuyu şimdi gördüm, bilgi için teşekkürler hemen deniyorum.
Lord_Ares
Üye

Çok teşekkür ediyorum Ertank, paylaştığınız linkteki yama ile düzeldi. Bu arada paylaşımlarınızı ve örneklerinizi ilgiyle izliyorum emeğinize sağlık.
Kullanıcı avatarı
yhackup
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen yhackup »

ertank yazdı:Merhaba,

Daha önce forumda birçok kişi Delphi IDE Fix Pack kurarak sorunun düzeltiğini bildirmişti. Aşağıdaki linkten indirip kurabilirsiniz. Ücretsizdir.
http://andy.jgknet.de/blog/ide-tools/ide-fix-pack/

Ancak maalesef geliştiricisi artık Delphi IDE için yama yapmayı bırakmış durumda. Bir sonraki Delphi sürümünde bu sorunu düzeltmek mümkün olmayabilir.

Sorun Embarcadero firmasına Delphi 10 Seattle için "bug" olarak bildirilmişti. Ancak halen düzeltilmedi.

Henüz hatalarından ders almamışlar, Berlinde de hata devam etmekte. Umarım Godzilla sürümünde hallederler
Çaylak Delphici :D

Yakup ULUTAŞ
Lord_Ares
Üye

Re: [Çözüldü ] Kod Editör türkçe karakter sorunu

Delphi 10.1 Berlin sürümünde yamayı uyguladım herhangi bir türkçe karakter sorunu yok şuan kullanıyorum. Delphi 10 Seattle için bilemem :))