YETKİLENDİRME TABLOSU HAKKINDA

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
emrekilinc1984
Üye

YETKİLENDİRME TABLOSU HAKKINDA

Mesaj gönderen emrekilinc1984 »

Merhaba arkadaşlar ben ana formumda yetkileri if else ile kontrol ettiriyorum fakat tablolarım çoğaldı ve sanırım bu yaptığım hard kod, ben yeni bir yetki verileceği zaman programı düzenlemek zorunda kalıyorum. Acaba SQL de birtane yetkilendirme tablosu açarak program içinden kullanıcılara yetki vermek istiyorum mesela mainmenu kulllanıyorum main -meinmenude muhasebe tıkladığımda sql de bulunan kullanıcı tabloda ki field lara bakarak yetkisini kontrol etsin istiyorum yardımcı olabilir misiniz örnek proje vs çok sevinirim.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Re: YETKİLENDİRME TABLOSU HAKKINDA

Mesaj gönderen greenegitim »

Kullanıcılar tablon olsun
yetkiler tablon olsun
yetkiler tablosunda
kullanici_id
form_adi
insert_yetki
edit_yetki
show_yetki
print_yetki gibi gibi

formu show ederken giren kullanıcın yetki tablosunda show_yetki alanı evet mi diye kontrol etir evet ise aç değilse açma gibi düşünebilirsin.
Mücadele güzelleştirir!
emrekilinc1984
Üye

teşekkürler hocam ben şöyle birşey yaptım ama işimi görmedi

*****************************************************************************************
" if (statusbar1.Panels[0].Text)=(ado.FieldByName('bilgi_islem').Text) then
ShowMessage('Hoş Geldin')
Else
ShowMessage('Yetkiniz Yok!..'); "
*****************************************************************************************

Yetki tablomdaki kullanici id sini programa login olurken statusbar'a yazdırıyorum daha sonra statusbardan yetki tablosuna koddaki gibi gönderiyorum ama istediğim şey olmuyor.

yetki tablomda 5 field var bunlar aşağıdaki gibi hocam

id | user_name | muhasebe | pazarlama | planlama

mesela hocam ben yetki tablomda kullanıcının hangi departmana izinli olduğunu kullanıcının yeki bilgisini girerken örnek

1 / ali veli / 0 / 0 / 1
2 ayşe deli / 0 / 1 / 0

beni 1 ile yetkili olduğunu göstereceğim o alan için nasıl bir sorgu göndermem gerekiyor acaba ?
emrekilinc1984
Üye

Merhaba hocam aşağıdaki gibi birşey olurmu acaba ?

Kod: Tümünü seç

SELECT b.id as BT_Kullanıcı_ID, b.kullanici_adi as BT_Kullanıcı_User, y.id as Yetki_Tablo_ID, y.kullanici_adi as Yetki_Tablo_User
FROM bt_kullanici b, yetki_tablosu y WHERE b.id = y.id and y.bilgi_islem = '1'

SELECT b.id as BT_Kullanıcı_ID, b.kullanici_adi as BT_Kullanıcı_User, y.id as Yetki_Tablo_ID, y.kullanici_adi as Yetki_Tablo_User
FROM bt_kullanici b, yetki_tablosu y WHERE b.id = y.id and y.planlama = '1'

FROM bt_kullanici b, yetki_tablosu y WHERE b.id = y.id and y.pazarlama = '0'