Tablelerde resim alanları
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Tablelerde resim alanları
veritabanı olarak access kullanıyorum. Oluşturduğum tablede resim alanı olarak (metin) değeri verdim. Bu alana kullanılacak resim yolunu giriyorum sadece. Yalnız kayıt yapmak için sayfayı açtığım da eğer bu alana bilgi girilmemişse hata veya boş alan diye mesaj çıkıyor. Bu mesajın çıkmaması için ne yapabilirim.
soruyu tam irdeleyemesemde eğer kayıt forumunda o değeri boş bırakınca hata çıkıyorsa, o alan boşken oraya varsayılan bir değer atayabilirsinz. Ama bu akıllı bir çözüm değildir. Normalde öyle bir hatada çıkmaması lazım, çünkü sonuçta adres tutuyorsunuz. Bir text metin bu. Hata olmaması lazım.
Kodu tam yollarsanız, en azından o kısmı, belki daha güzel bir cevap olabilir. Benim verdiğim cevap çünkü akıl kârı bir cevap değil.
Kodu tam yollarsanız, en azından o kısmı, belki daha güzel bir cevap olabilir. Benim verdiğim cevap çünkü akıl kârı bir cevap değil.
acizane delphiden önce access de basit bişi yapmıştım. resim alanını ole olarak belirlemiştim ve tablo da bu alana resimlerin bulunduğu yolu nesne olarak atardı. yani sağ tıklayıp nesne ekle diyerek dosyanın yolunu yazardı. ve fotoğraflar gösterirdi. boş olanlarda hata vermezdi. belki ondandır. Yarım bilgi ve akılla ancak bu kadar cevap olur.
saygılar ve ustalardan özür
saygılar ve ustalardan özür
Alanın içeriğinin Null olup olmadığına bak null değilse gerekli ayarlamaları yap.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.