Delphi 2010 komut satırı üzerinden cevap
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi 2010 komut satırı üzerinden cevap
Merhaba arkadaşlar,
yazmakta olduğum bir programda programın msdos üzerinden parametre alarak çalışmasını sağlıyorum. İşin kısası formları gizledim ve programın bana vereceği yanıtları sadece dos üzerinden vermesini istiyorum. Ancak delphi 2010 da komut satırı üzerine text yazdıracak komutu bir türlü bulamadım. Pascaldaki 'writeln' tarzında bir komut arıyorum. Bu ve buna benzer komut satırı ünitleri varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
yazmakta olduğum bir programda programın msdos üzerinden parametre alarak çalışmasını sağlıyorum. İşin kısası formları gizledim ve programın bana vereceği yanıtları sadece dos üzerinden vermesini istiyorum. Ancak delphi 2010 da komut satırı üzerine text yazdıracak komutu bir türlü bulamadım. Pascaldaki 'writeln' tarzında bir komut arıyorum. Bu ve buna benzer komut satırı ünitleri varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Re: Delphi 2010 komut satırı üzerinden cevap
delphi bir dil değildir. pascal dır.Dereck yazdı:.... Pascaldaki 'writeln' tarzında bir komut arıyorum.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
FreeMan 35.5
Merhaba,
Aşağıdaki linkteki uygulamayı inceleyin. Dos komut satırına string olarak değerler göndermenizi ve sonuçlarını bir TMemo nesnesi içinde görebilmenizi sağlar.
viewtopic.php?f=2&t=36022&p=194487#p194487
Aşağıdaki linkteki uygulamayı inceleyin. Dos komut satırına string olarak değerler göndermenizi ve sonuçlarını bir TMemo nesnesi içinde görebilmenizi sağlar.
Bunun farkındayım. Bu yüzden daha iyi anlaşılabilmek için pascaldaki 'writeln' komutu ile kıyaslama yaptım. Teşekkür ederimfreeman35 yazdı:delphi bir dil değildir. pascal dır.Dereck yazdı:.... Pascaldaki 'writeln' tarzında bir komut arıyorum.

Çok teşekkür ederim. Hemen deniyorum.ertank yazdı:Merhaba,
teşekkür ederim ancak bu program komut satırını form üzerinden açıp işlem yapmaya yarıyor. Ya da komut satırına direk olarak parametre göndermeye yarıyor. Benim istediğim şey yazmış olduğum programda form ve görsel olarak herşey gizli durumda. Sadece dos üzerinden parametre vererek programı arkaplanda çalıştırıyorum ve parametre verdiğim zaman sonuçların bana yine aynı şekilde dos satırı üzerinden gösterilmesini istiyorum. Sizin paylaymış olduğunuz proje aslında bunun tam tersi diyebiliriz. Bu konuda nereden başlayacağımı gerçekten bilmiyorum. Bir çok yabancı sitede araştırma yaptım ancak örnek bulamadım.ertank yazdı:Merhaba,
GUI kullanmıyorsan console application kullanabilirsin. freepascal yada lazarus u da kullanabilirsin. Hatta lazarus da GUI uygulamayı console dan çalıştırdıysan, kodunda yazacağın writeln ler ile console dan çıktı alabilirsin.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
FreeMan 35.5
FreeMan 35.5
Açıkcası bende bu alternatifi düşünüyorum ancak programda belirli zamanlarda komut vererek GUI aktif duruma getiriyorum. Programın parametreyle çalışması bir yana GUI ile ön plana çıkıp kullanıcıdan giriş ve şifre bilgisi isteyecek. Bu yüzden tamamen pascalada geçemiyorum. Ancak böyle bir özelliğin olmaması imkansız. Mutlaka bir yolu olmalı. En kötü ihtimalle aklıma gelen şey sizinde söylediğiniz gibi console applicationa geçeceğim. Yapmış olduğum GUI uygulamanın parametre modu ile console application yani iki farklı exe birbirine dışardan komut alışverişi yaparak çalışacak. Ancak bu şekilde hem GUI hem dos modunda kullanabilirim diye düşünüyorum fakat sırf dos üzerinden sonuç göstermek için oldukça zahmetli bir yol olacakfreeman35 yazdı:GUI kullanmıyorsan console application kullanabilirsin. freepascal yada lazarus u da kullanabilirsin. Hatta lazarus da GUI uygulamayı console dan çalıştırdıysan, kodunda yazacağın writeln ler ile console dan çıktı alabilirsin.

Sorunumu çözdüm. Bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim
Yeni bir console application projesi oluşturdum ve varolan diğer projemin unitlerini bu projeye dahil ettim. Sonrasında console applicationda aşağıda belirttiğim kodları ekledim. Program sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
"freeman35" teşekkür ederim fikir verdiğiniz için. Sayenizde çözdüm.

Yeni bir console application projesi oluşturdum ve varolan diğer projemin unitlerini bu projeye dahil ettim. Sonrasında console applicationda aşağıda belirttiğim kodları ekledim. Program sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Kod: Tümünü seç
program KONSOL;
{$APPTYPE CONSOLE}
uses
SysUtils,
Forms,
Windows,
UnitTest in 'UnitTest.pas' {Form1},
uGear in 'uGear.pas',
dos_output in 'dos_output.pas';
{$R *.res}
begin