unidac bileşenleri update transaction farklı transaction bağlama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

unidac bileşenleri update transaction farklı transaction bağlama

Mesaj gönderen greenegitim »

Merhaba, unidac bileşen setinde ne işe yaradığını bilmediğim özellikler var
örnek; datasetin updatetransactionını farklı bir transaction gösterebiliyoruz bunun ne gibi artıları var tek transaction kullanmanın bir zararı varmıdır?
ibquery kullanırken forma ibupdatesql yerleştirip ibquerynin updatedate object ini ibupdatesql olarak tanımlardım daha hızlı çalışıyor (Adnan Öncevarlık hocamızın tavsiyesi)
Resim
resimde uniupdatesql in propertiesinde kırmızı olarak görünen insertopject , deleteobject.. gibi dataset bağlanabilecek propertyler var bunlar ne işe yarar nezaman ne için kullanmak gerekir
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Re: unidac bileşenleri update transaction farklı transaction bağlama

Mesaj gönderen freeman35 »

updatetransaction ı read ve write işlemlerini ayırmak için kullanabilirsin. Bunun avantaşı tek bir sql üzerinde sürekli işlem yapıyorsan belki mantıklı olabilir. Ama esas amaç, write transaction a bağladığını bir diğer uniquery nin read ine bağlarsan, write olanı commit etmesende read ine bağladığın query ile okuyabilirsin gibi.
uniupdatesql içinde, kullanmadım, denemedim ama her forumda insert update vs gibi işlemler yani sql le aynı ise, bunları tek bir form üzerine koyup, diğer formlarda gerektiğinde bu hazır sql leri kullanmaya yarar. avantajı da, bir sql değişikliği için tüm formlardaki sql leri değiştirmek yerine tek bir sql i değiştirmek hem hatayı azaltır, hemde hız kazandırır.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
ertank
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ertank »

Şahsen daha önce kullandığım bir bileşen değil. Devart forumlarına sordum. Eğer cevap alabilirsem burada paylaşacağım.
ertank
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Devart forumlarından gelen cevap aşağıdaki gibi oldu:
TUniQuery->TUniUpdateSQL bileşenlerinin birbirlerine bağlanması sebebi eski BDE desteği için.
TUniUpdateSQL'in TUniQuery üzerine herhangi bir avantajı yok. Sadece özel iş logaritmaları, nesneler/bileşenler yapısal organizasyonları gibi durumlarda farklılık/kullanım kolaylığı *olabilir*.
http://forums.devart.com/viewtopic.php?f=28&t=34604
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Mesaj gönderen greenegitim »

Teşekür ederim hocam Allah razı olsun.
Mücadele güzelleştirir!