ben burada işi kullanıcıya bırakmak istiyorum kullanıcı sql tablosunda bulunan 10 kolondan hangisini görmek istiyorsa o alanlar listelensin, sql cümlemde 10 adet kolon mevcut;
Kod: Tümünü seç
SELECT malzemekimlereverildi.serino AS [SERI NO],Tip.Tipi AS [MALZEME TİPİ], Birim.BirimAdi AS [HANGİ BİRİME VERİLDİ]
,Kullanicilar.Kullanici_Adi AS [KULLANICI ADI],Marka.Marka AS MARKA
,Model.Model AS MODEL, İsletimSistemi.Sistem_Adi AS [İŞLETİM SİSTEMİ], MSOfis.MSOfis_Surum AS [OFİS SÜRÜMÜ]
,malzemekimlereverildi.islemtarihi AS [İŞLEM TARİHİ], malzemekimlereverildi.hostname AS [DEĞİŞİKLİĞİ GERÇEKLEŞTİREN]
FROM
dbo.Firma INNER JOIN
dbo.malzemekimlereverildi ON dbo.Firma.FirmaID = dbo.malzemekimlereverildi.Firma LEFT JOIN
dbo.Fatura ON dbo.malzemekimlereverildi.Fatura = dbo.Fatura.FaturaID LEFT JOIN
dbo.Model ON dbo.malzemekimlereverildi.Model = dbo.Model.ModelID LEFT JOIN
dbo.Marka ON dbo.malzemekimlereverildi.Marka = dbo.Marka.MarkaID LEFT JOIN
Dbo.Birim ON Birim.BirimID = malzemekimlereverildi.Birim LEFT JOIN
DBO.Kullanicilar ON Kullanicilar.KullaniciID = malzemekimlereverildi.kullaniciID LEFT JOIN
DBO.İsletimSistemi ON dbo.İsletimSistemi.sistemID = malzemekimlereverildi.Sistem LEFT JOIN
DBO.MSOfis ON MSOfis.MSOfisID = malzemekimlereverildi.MSofis LEFT JOIN
DBO.Tip ON Tip.TipID = malzemekimlereverildi.Tip INNER JOIN
malzeme ON malzeme.Seri_No = malzemekimlereverildi.serino
group by malzemekimlereverildi.serino ,Tip.Tipi, Birim.BirimAdi , Kullanicilar.Kullanici_Adi ,Marka.Marka
,Model.Model, İsletimSistemi.Sistem_Adi,MSOfis.MSOfis_Surum,malzemekimlereverildi.islemtarihi , malzemekimlereverildi.hostname
UNION
SELECT distinct m.Seri_No ,'',m.BirimID,k.Kullanici_Adi,'','','','',null,'şuanki kullanıcı' FROM malzeme m INNER JOIN malzemekimlereverildi mkv on
mkv.serino=m.Seri_No left join kullanicilar k on
m.kullaniciID=k.KullaniciID
order by malzemekimlereverildi.serino desc
grid de bu şekilde geliyor, tanımlamalar butona basıldığında aktif oluyor, ancak istediğim SQL de göründüğü gibi tüm sütunlar gelmesin,kullanıcılar Tcheckbox lar ile seçtiği kolonlar görünsün,