Windows 2000 terminal serverda program calismasi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Burhan_ast
Üye

Windows 2000 terminal serverda program calismasi

Mesaj gönderen Burhan_ast »

Arkadaslar merhaba,

Bir program icin yardimci bir rapor araci hazirladim, program bende ve tum kullanicilarda sorunsuz calisiyor. Fakat bazi kullanicilar Terminal server kullaniyor burda kurulu olan program calisiyor ve kullanici tum islerini yapiyor. Ama benim hazirladigim yardimci programi bir turlu calistiramadim. Bir hata mesaji 'da almiyorum. Programa cift tikliyor kullanici mouse kum saati seklinde aliyor ve program malesef ekrana hic bir sey getirmiyor... ve hatada vermiyor...

Sebebi ne olabilir...

Burhan
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Senin yaşadığın sorun gibi ben de birşey yaşadım. bde kullanıyorum. Kullanıcılardan birisi serverlardan birine bağlanamıyordu, hiç bir hata mesajı falan yok sadece kum saati. Sonunda o serverlara ping çekmeyi akıl ettim :D ping çekemiyordu. Makina serverları görür hale geldikten sonra çalıştı.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bence de büyük ihtimalle kullanıcı yetkileriyle alakalı birşey olabilir. Mesela dosya falan oluşturuyorsan, dosya oluşturma yetkisi olmadığından böyle yapıyor olabilir.

Administrator yetkilerine sahip kullanıcı ile login olup çalıştırmayı dene bir. Eğer çalışıyorsa bu sebeptendir.

Diğer aklıma gelen bir neden ise program için gerekli birşeyin Server'da yüklü olmamasından kaynaklanabilir.

Kolay gelsin.
Burhan_ast
Üye

Ana makinayi program goruyor,

Mesaj gönderen Burhan_ast »

Mustafa bey merhaba,

Ana makinayi goruyor cunku baska bir program ayni anda calisiyor ve ben de o programin kullandigi veritabanini kullaniyorum...

Ayrica verilere BDE degil ADO ile baglaniyorum...

Burhan
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

olabilir hocam. Geçenlerde benimde başıma geldi. Olay veritabanı bağlantısından kaynaklamıyormuş. Tespit etmenin en kolay yolu, programda açık (Active özelliği True) olan datasetleri kapatın. AdoConnection bağlı ise (Connected:=True) onu kapatın. Yani design time'da veritabanıyla tüm alakayı kesip .exe yi bir çalıştırın.

Daha sonra bir komut ile bağlanmayı deneyin. Önce AdoConnection'ı açmayı deneyin. Başka bir buton ile de bir bir dataseti (Table, Query, Dataset) açmayı deneyin. Bakın nerelerde bir tıkanma var.

Kolay gelsin.