serverden saat-tarih alma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
recepgalip
Üye
İletişim:

serverden saat-tarih alma

Mesaj gönderen recepgalip »

merhabayın arkadaşlar. bu soruyu az oncede sormuştum ama yine form kurallarını çiğnemişim. galiba sayın yoneticimiz silmiş sorumu :oops: ama duzeltmesini beklerdim(herhal 3. hatam olmasından dolayı). neyse ben uşemeyim bi dah sorayım.

şimcik benim serverdan (server makinada exe çalıştırmadan) satini almam gerekiyo. nasıl mı. makina ilk açıldıgı zaman hemen server makinadan saat-tarih kontrolu yapıp terminallerdeki exeler düzenlemesini istiyorum. daha once bole bi şey apmıştım ama . orda hem terminal hemde ana makinada exe nin çalışması gerekiyor. ana makinada prog. bi kapandımı diğer term. hata vermeye başlıyor. onun içinde ana makinada exe istemedim. sadece terminalden bilgi çekmek istedim. tşk ederim
ALLAH NAMINA VER.. ALLAH NAMINA AL.. ALLAH NAMINA BAŞLA.. ALLAH NAMINA İŞLE VESSELAM
SAYGILARIMLA BEN...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: serverden saat-tarih alma

Mesaj gönderen mussimsek »

recepgalip yazdı:merhabayın arkadaşlar. bu soruyu az oncede sormuştum ama yine form kurallarını çiğnemişim. galiba sayın yoneticimiz silmiş sorumu :oops: ama duzeltmesini beklerdim(herhal 3. hatam olmasından dolayı). neyse ben uşemeyim bi dah sorayım.
@recepgalip,

sitem etmeye gerek yok. Sizi çeşitli defalar uyararak Forum Kuralları noktasında hassas olduğumuzu belirttim. Ama siz hala ısrarla okumamakta (veya uymamakta) ısrar ettiniz.

Bu konuda tavizimiz yok, böyle biline :twisted:

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
recepgalip
Üye
İletişim:

merhaba
mustafa bey burda

ısrarla okumamakta (veya uymamakta) ısrar ettiniz.

bi durum yok. sadece yogunlugumdan dolayı var olan bir adet dalgınlık var.ayrıca sitem falan etmedim( ettim mi acaba düşünmeye başladım). acab niye savunma moduna geçtiğinizi anlamadım. ben sadece hatalarımı yazdım hatta oneride bulundum. neyse kırdıysam kusura bakmayın. :lol: iyi çalışmalar.
ALLAH NAMINA VER.. ALLAH NAMINA AL.. ALLAH NAMINA BAŞLA.. ALLAH NAMINA İŞLE VESSELAM
SAYGILARIMLA BEN...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

basbaya sitem etmişsiniz işte :)

Ben izlediğim yöntemi anlatıyim. Bir üye ilk hata yaptığında hatasını düzeltip, uyarıyorum. Bilmiyor olabilir.

İkinci kez hata yaptığında dalgınlığına gelmiş olabilir, düzeltip uyarıyorum.

Artık bir hafta da 3 kez hata yapıyorsa burda bir sorun vardır. Siz dalgınlıkla 1 adet hata yapmadınız. Bu sizin 3. hatanız. Ben sürekli sizin hatalarınızı düzeltemem :!:

Ben size durumu özel mesajla bildirdim. Forum sayfasına taşıyan da sizsiniz. Umarım bundan sonra dikkat edersiniz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

Merhabalar;
Recepgalip aynı zamanda demis ki
şimcik benim serverdan (server makinada exe çalıştırmadan) satini almam gerekiyo. nasıl mı. makina ilk açıldıgı zaman hemen server makinadan saat-tarih kontrolu yapıp terminallerdeki exeler düzenlemesini istiyorum. daha once bole bi şey apmıştım ama . orda hem terminal hemde ana makinada exe nin çalışması gerekiyor. ana makinada prog. bi kapandımı diğer term. hata vermeye başlıyor. onun içinde ana makinada exe istemedim. sadece terminalden bilgi çekmek istedim. tşk ederim
win2k gibi çok kullanıcılı sistemlerdeki Net komutuyla bunu yapabilirsin
Mesela bir bilgisayarın tarihine ulaşmak istiyorsan

Kod: Tümünü seç

NET TIME \\BILGISAYAR_ADI
yazarak ulaşabilirsin. Bu sadece görüntüleme için ama eğer anamakinedeki bir saati almak ve istemcinin saatini sunucuya göre ayarlamak istiyorsan

Kod: Tümünü seç

NET TIME \\BILGISAYAR_ADI /SET /YES
komutunu verebilirsin.
Kullanıcı avatarı
recepgalip
Üye
İletişim:

peki win98 çalışan sistemde

pentiumkivanc çok teşekkür ederim net time \\recep e kadarını yapmıştım ama değiştirme olayını yapammaıştım baya gı iyi oldu. peki win9x lerde nasıl olacak şu an il dışındayım normalde net send komutu ile win9x mesaj gonderemiyordu heral bunuda gonderemeyecek. onlar için bi çözüm varmı. tekrar tşk. ederim.
SAYGILARIMLA BEN...
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

win9x sistemlerde denemedim. Yani bakman lazım ayrıca win98 de net send komutu yerine winpopup programı ile mesaj yollayabilir/alabilirsin. Kolay gelsin
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Selamlar,

Üzerinden 5 ay geçmiş ama. Belki benim gibi sonradan okuyan arkadaşlar çıkabilir. :lol:

Win98 de de Net time komudunu kullanabilirsin.

Kolay gelsin.