Hata Yakalama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ardahan
Üye
İletişim:

Hata Yakalama

Mesaj gönderen ardahan »

Merhaba Application nesnesini kullanarak uygulamda oluşan hataları yakalayıp kullanıcılara gösteriyorum. Fakat hata ekranının daha bir kullancı dostlu olması için bu bilgileri ayırmak istiyorum. Oracle tarafından dönderilen detaylı hata bilgisini nasıl yakalaybilirim? ORA-00257 Archive error... hatasını nasıl bölebilirim?

Kod: Tümünü seç

MyConnection.Errors[0].Description+MyConnection.Errors[0].Source+MyConnection.Errors[0].SQLState
ile bölmeye çalıştım ama istediğim olmadı
Gözyaşlarım sevgimi anlatmıyor mu !
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
yakaladığın mesajları string değişkenlere aktarım yazacağın bir prosedür ile mesajların fazlalıklarını silebilir veya türkçeleştirebilir hazırlayacağın bir formla da mesaj bilgilerini gösterebilirsin.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba belki biliyorsundur ama dönen hata mesajını tamamını

Kod: Tümünü seç

try
except on e: exception do
end;
Kod bloğunda e değişkenin String tipindeki message Özelliğin de bulabilirsin, aynı zamanda Veri tabanını verdiği diğer mesajlarda Mesajda oluşan istisnanın sınıf adı geçer sen bunu bir Case of ile kontrol ettirisen hataları türkçeleştirebilme şansında doğar yani
case e.ExceptionClass of şeklinde kolay gelsin başarılar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
ardahan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ardahan »

sağolun arkadaşlar bahsettiğiniz yordamları biliyorum fakat oracle tarafından dönen mesajları (ana hatadan değil oracle ın detaylı hata bilgisinden bahsediyorum) yakalamada etkisiz. Benim aradığım aslında bir component bir kaç uygulamada görmüştüm. Bir form şeklinde hata mesajları listeleniyordu. Bilen var mı?
Gözyaşlarım sevgimi anlatmıyor mu !
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Ben sybase'den donen bu tur hatalar icin:
Her hata mesajı icindeki standart kelimeleri bulup kaldırarak salt mesajı elde ediyorum. Sonra da bazı ozel mesajlar icin, mesala unique index ihlali gibi, refferantiel integrity ihlali gibi mesajlari da yine hatama mesaji icinde sub string bulma yontemi ile bu mesajlardan biri olduguna karar verip daha anlasilir bir hale getiridikten sonra butun bunların dısında bir mesja ise de aynen gosteriyorum.....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)