Günaydınlar,
Programımda ad, soyad, tcno, adres, telefon gibi alanların yanı sıra kişinin resmini de kaydettiriyorum. Kayıtlar çoğalınca da listeleme kısmında takılma, yavaşlama oluyor doğal olarak. Veri tabanı olarak Sql Server kullanıyorum.
Listeleme formuma girince, grid içinde ad, soyad, tcno, adres gibi bilgileri ve dbimagede de kişinin resmini gösteriyorum.500-1000 arası kayıt var.
Listeleme bölümünde takılmaması ve yavaşlamaması için ne yapmam gerek? Bir çözüm yolu var mıdır acaba? Sorguyu nasıl yapsam etkili olur?
Sorguda Yavaşlama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- greenegitim
- Üye
Re: Sorguda Yavaşlama
kişinin resmini orjinal resim boyutunda mı kaydetiriyorsunuz?
Mücadele güzelleştirir!
Re: Sorguda Yavaşlama
Merhaba,cmkare yazdı:Günaydınlar,
Programımda ad, soyad, tcno, adres, telefon gibi alanların yanı sıra kişinin resmini de kaydettiriyorum. Kayıtlar çoğalınca da listeleme kısmında takılma, yavaşlama oluyor doğal olarak. Veri tabanı olarak Sql Server kullanıyorum.
Listeleme formuma girince, grid içinde ad, soyad, tcno, adres gibi bilgileri ve dbimagede de kişinin resmini gösteriyorum.500-1000 arası kayıt var.
Listeleme bölümünde takılmaması ve yavaşlamaması için ne yapmam gerek? Bir çözüm yolu var mıdır acaba? Sorguyu nasıl yapsam etkili olur?
Eğer her yerde ve listede resim gösterilmesi gerekmeyen bir uygulama ise geliştirdiğiniz aşağıdaki tavsiyelerde bulunabilirim:
- SQL Server ve FirebirdSQL, SQLite database platformları için resim dosyaları ikinci bir database içinde ayrı bir tabloya kaydedilebilir.
- PostgreSQL için resim dosyaları ayrı bir tabloya kaydedilebilir. Farklı bir database/şema olması gerekmez.
- Sadece metin listeleme yapılır. Resim görülmek istenildiği zaman butona tıklayarak ekrana gösterilir.
- Tabloda listelemede kullanılan sıralamaya uygun indeks oluşturmanız genel olarak performansı olumlu etkiler.
Eğer ekranda sürekli resim gösterilmesi gerekli ise bu defa aşağıdaki linkte önerilen yöntemi deneyebilirsiniz. Resim boyutunu daha makul bir boyuta getirmeniz gerekebilir.
viewtopic.php?f=2&t=36598&sid=0c08e237c ... ff#p197343