Resim Listeleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Resim Listeleme
merhaba arkadaşlar.mesela formumuzda dbeditlar buttonlar falan var.kayıt giriyoum.ve kayıtlar dbgridde listeleniyo.girdiğim kayıtlar resim kayıtları.arma yapturdığımda mesela windows adlı resmi arattıracağım.edit1 e windows yazdığımda image nesnesinde resmin gözükmesini istiyorum.dbgridlerde listelenmiş olan resimleri dbgride tıkladığımız zaman image nesnesinde gösterme şansımız varmı acaba.teşekkür ederim.
Evet var. Bunu hangi işlemde yapmak istiyorsanız o işlemde sonra image nesnesine atama yaparsanız halolur.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
resim listeleme
merhaba benim istediğim veritabanına resim gömebilirmiyiz.nasıl.çünkü arama yaptırdığımda.mesela 2 grdidim var birinde kategoriler diğerindede o kategorilere ait resimler var.ve arama diye bir bölüm var.aramayı kategori konusuna göre yapacak olan bu programda windows adlı resim dosyasını (bmp veya jpeg olabilir) bulduğu zaman onu bir image nesnesinde göstermesini istiyorum.bunun için veri tabanına resimleri gömmem mi gerekiyor yada windows içinde aramamı yaptırmam gerekiyor.teşekkür ederim...
Bence Veritabanına Ressimleri gömmen gerekmez yapman gereken Ressimlerin HDD de bulunduğu klasörle isimlerin yolunu göstersen yeterli olur hem bu şekilde daha iyi performans sağlayabilirsin.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
resim listeleme
ben o dediğinizi zaten yaptım yani yolunun kendim belirttiğim zaman zaten gösterebiliyorum resimleri image nesnesinde.ama benim istediğim Arama yaptığımda bir konu girdim mesela yada o resmin adını girdim diyelim edit kutusuna o resim dbgridde listelendiğinde dbgridin hemen altında küçük bir image nesnesine aktarmak istiyorum bunuda nasıl yapacam bilmiyoum.yani dbgridden image nasıl aktaracam.hem resimlerin arsivini tutacak hemde arama yaptığımızda aramada bulunanan kayıt varsa image nesnesinde gösterecek.ben arama kısmını yaptım.resimleri gösterme kısmınıda yaptım.ama resimleri gösteren kısımla arama kısmı arasında bir bağlantı kuramadım.yardımlarınızı bekliyorum....
Bunun için direk Dataset ile uğraşsan daha mantıklı image nesnesini Dataset in field ı ile atama yaparsan hangi kayıtta olursan ol problem çıkmaz aktif kaydı image nesnesine atamış olursun.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri