s.a.
Arkadaşlar benim takıldıgım konu şu ;
Bir fatura programı yazdım müşterimin isteği dogrultusunda fakat dizayn ını yapmaya gittigimde benim için çok büyük bir problem ile karşılaştım. sorun şu ;
Adam faturayı bastırmış ama kdv tutar toplam vs. olan satırları neredeyse sayfanın en altına koymuş.
quickreport da bu üç satırı çok aşagı çekersem gözükmüyo. yukarı çıkarırsamda sayfada çok üst de kalıyo.
sizin anlıyacagınız bir a4 sayfasının her alanını kullana bilmek için yani her yerine yazdıra bilmek için. nereden ayar yapmam gerekiyor.
Mic. Word deki sayfa ayarları gibi kenarlık boşluklarını sıfırlamak bundada mümkünmüdür yardımcı olursanız sewinirim. kolay gelsin .
printer ayarları
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
Page kısmından açıp Margin (sayfa kenarı boşlukları) ile ilgili ayar yapıp, sıfırlayabilirsin. Mesela TopMargin : üstten bırakılacak boşluğu belirler.
Sayfanın en altına birşey yazdırmak istiyorsan, bir tane PageFooter bandı ekle ve yazdıracaklarını oraya koy. Bu band daima sayfanın en altına yazdırır.
Kolay gelsin.
Page kısmından açıp Margin (sayfa kenarı boşlukları) ile ilgili ayar yapıp, sıfırlayabilirsin. Mesela TopMargin : üstten bırakılacak boşluğu belirler.
Sayfanın en altına birşey yazdırmak istiyorsan, bir tane PageFooter bandı ekle ve yazdıracaklarını oraya koy. Bu band daima sayfanın en altına yazdırır.
Kolay gelsin.
tşkkür
teşekkür ederim mustafa abi.